Блог на СофтПрес

„Повярвай ми“ от Дж. П. Дилейни – кой е убиец и кой е жертва? 

18 януари 2020 Издателството

Трилър с изумителен сюжет и герои, които ще обичате и ще мразите едновременно.

„Повярвай ми“ от Дж. П. Дилейни е напрегнат психотрилър, в който границите между истина и актьорска игра се размиват, а някъде един сериен убиец дебне следващата си жертва. Новият роман от автора на „Момичето преди“ заплита нетрадиционно разследване на убийство със сложни психологически игри, за да подари шеметно пътуване с напълно непредсказуем финал. За него вестник Daily Mail пише: „Мрачен и разтърсващ трилър… Превъзходна плетеница от конфликтни емоции, която не позволява да отгатнете какво следва.“

Клер е млада жена, пристигнала в САЩ с амбициите да развие актьорския си талант. Но напоследък животът й става все по-труден – визата й изтича, парите не стигат и единственият вариант да изплува и да практикува професията си на актриса, е да приеме необичайно предложение за работа. Възползвайки се от красотата и театралните си заложби, тя става примамка за адвокатска кантора, която цели да хване неверните съпрузи на „местопрестъплението“ и да има реални доказателства за аферите им.

Никой не може да устои на чара на Клер, докато един ден планът й не се обърква напълно. Мишената й се оказва мъж, обвинен в убийството на съпругата си. Нещо повече – профилът му пасва на сериен убиец, който се вдъхновява от мрачните стихове на Бодлер. Заподозреният Патрик Фоглър познава добре творчеството на поета. Задачата на Клер е да докаже вината му, като за целта трябва да го съблазни и да го примами да направи самопризнания. Но в един момент ролите се обръщат и възниква въпросът – кой е убиецът и кой е примамката?

„Повярвай ми“ е интензивен и заплетен психотрилър за маските на сцената и ролите в живота, за мрачната страна, която всеки крие.

За автора:

Дж. П. Дилейни е псевдоним на писател, публикувал бестселъри под различни имена. „Повярвай ми“ е вторият му психологически трилър след изключително успешния „Момичето преди“. 

 


За допълнителна информация:

Христина Тодорова, Софтпрес
[email protected]
+359 883 425 044