Блог на СофтПрес

Открит урок с Невена Басарова и книгата „Детска академия за добри обноски“

20 януари 2020 Издателството

В съботната сутрин на 18 януари книжарница Greenwich бе домакин на представянето на книгата „Детска академия за добри обноски“ от Невена Басарова, а водещ на представянето бе Александър Кръстев, основател на сайта „Аз чета“. Авторката разказа за пътя, който е изминала от раждането на идеята за подобен проект до неговата реализация, за необходимостта от такова издание на книжния пазар, за ключовата роля на добрите обноски като основа, на която децата да стъпят, за да общуват уверено и да се чувстват спокойни във всяка ситуация.

Разговорът за книгата премина в открит урок, в който главни действащи лица бяха всички малки читатели, дошли специално за книжното събитие. С усмивки те посрещаха всеки съвет, който Невена Басарова им даваше – какви са правилата, когато се запознаваме, как трябва да се ръкуваме, какво трябва да кажем, за да направим добро впечатление и да създадем трайни приятелства.

В края на урока всички малки ученици получиха специална грамота за първи стъпки в добрите обноски, както и автограф от Невена Басарова. А за да задълбочат познанията си и да научат най-важните правила от етикета за деца, могат да се обърнат за помощ към Криси и Алекс – главните герои в книгата „Детска академия за добри обноски“, които също участваха активно при провеждането на урока.

Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа детска академия за добри обноски, където обучава деца, тийнейджъри и техните родители как да се държат в обществото. Невена е сертифициран треньор по емоционална интелигентност, сертифициран експерт по социален етикет от престижната академия Minding Manners International в Лондон и създател на иновативната методика „Гъвкава дисциплина“, с помощта на която децата се възпитават в уважение към правилата и в същото време имат свободата и простора да се развиват. Носител е на годишна награда за обучение и развитие на списание Business Lady.

Само за месец нейната книга „Детска академия за добри обноски“ се превърна в най-продаваното заглавие на сайта на „Софтпрес“ – www.soft-press.com