Книги за цялото семейство

ИЗДАТЕЛСТВО "СОФТПРЕС"

Издателство СОФТПРЕС е основано през 1994 година от студенти по информатика във ФМИ на СУ, които съзират необходимостта от качествена и достъпна специализирана литература за компютри, софтуер и програмиране. Поредиците на СОФТПРЕС Step By Step, Classroom In a Book и В лесни стъпки... помагат на няколко различни поколения да усвоят компютърната грамотност, работата с интернет и специализираните програми. В същото време СОФТПРЕС издава на български език и най-важните професионални заглавия от различни области на IT бранша.

ИЗДАТЕЛСТВО "СОФТПРЕС"

Днес СОФТПРЕС е едно от най-големите издателства в България. Богатото портфолио на компанията включва над 1400 заглавия и напълно отговаря на мотото "Книги за цялото семейство". В каталога ни присъстват детски образователни и занимателни книги; художествена литература; самоучители; речници и помагала по чуждоезиково обучение; пътеводители; компютърни справочници; специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта; популярна психология; кулинария - книги, които читателите купуват за удоволствие и забавление и постепенно превръщат в семейна библиотека.

авторски проекти

Важно място в политиката на СОФТПРЕС през последните години заемат авторските проекти, по които работят български писатели, илюстратори, езиковеди и психолози. Част от тях са изключително успешните поредици на издателството "Приказки любими в рими", "Народни приказки" и "Класически приказки"; образователните и занимателни заглавия като "Детски атлас" и "Да научим повече английски"; сборникът на Диана Петрова "Мъдри приказки", написан по метода на приказкотерапия; както и фотоалбумът за приключенци "51 приказни планински кътчета от България" на Радослав Донев, иновативният наръчник за организация на сватби "Нашата мечтана сватба" от Николай Митев и поредицата подаръчни книги за самоусъвършенстване от Наталия Кобилкина.

наши партньори са водещи световни издателства
Атлас по анатомия на Синелников

Поколения медицински специалисти се обучават по четиритомния "Атлас по анатомия на човека" на Синелникови, чието най-ново издание е под редакцията на акад. проф. д-р Владимир Овчаров, дмн., почетен ректор на МУ - София.

двупосочен английски OXFORD SOFTPRESS РЕЧНИК

В своите 1024 страници, двупосочният английски речник, съвместно издание на Oxford University Press и СОФТПРЕС съчетава експертността на лидера в академичното британско образование с уменията на водещи български специалисти в областта на лексикографията, чуждоезиковото обучение и компютърната лингвистика.

електронни книги

Много от изданията ни вече можете да намерите и в електронен формат.

книгите - при хората

Водени от идеята "Книгите - при хората", създадохме собствена дистрибуторска компания, която обслужва повече от 1300 обекта в цялата страна. Нашите издания могат да бъдат намерени както във водещите книжарски вериги "Хеликон", "Хермес", Orange Center и Ciela и независимите книжарници в цялата страна, така и в големите хипермаркет вериги като Kaufland, ФАНТАСТИКО, HIT, CBA, Metro, T-Мarket и др.