Блог на СофтПрес

5 книги, с които да си подарите романтика на Свети Валентин

05 февруари 2019 Любопитно, От книгите

Отдадените читатели посрещат с радост всеки възможен повод да се сдобият с хубава книга и Празникът на влюбените изобщо не прави изключение! Представяме ви пет прелестни заглавия, които ще обагрят вашия 14 февруари с нежна романтика и ще сгреят душата ви като скъпо вино, независимо дали прекарвате деня с любимия човек, или се наслаждавате на собствената си компания.

Нашият комплимент за вас е безплатната доставка за всички поръчки, напрвени на нашия сайт до 14 февруари включително.

 

„Виенски апартамент”

 

Чувственост, женственост, елегантност и целувка, приела облика на книга, ви очакват сред страниците на “Виенски апартамент”.

Този роман е като виенско колело, което ще разпилее емоциите ви и ще ви накара да забравите околния свят и неговите банални тревоги. Главната героиня Бианка търси нов дом в лицето на австрийската столица, но намира много повече – съдбовна среща, любов, която би могла да преобърне живота ѝ, и най-важното – себе си и чувствата, за които сърцето ѝ копнее. Радостина А. Ангелова е вълшебница на словото, която ще ви приласкае със своя топъл, изискан стил, а приказките ѝ за цъфнали очи и лунна мъдрост ще донесат утеха и вдъхновение на душата ви.

 

 

 

„Оттатък рая”

 

Любовта невинаги е лесна – често ни изправя пред изпитания, които ни се струва невъзможно да понесем.Тя обаче не ни оставя избор, а разпалва огъня в нас и ни подтиква да се борим за щастието си.

Точно с такава борбеност и отдаденост подхожда към любимия си мъж светската хроникьорка Шийла Греъм, останала в литературната история като последната любов на великия Фицджералд. Двамата се запознават в Холивуд по време на Голямата депресия и още от пръв поглед намират сродна душа в лицето на другия. Дали обаче ще успеят да преодолеят урагана от тайни и пороци, който се кани да ги разкъса? Сали Кослоу дава отговор на този въпрос в своя изискан и страстен роман за Златната ера на Холивуд и неговите икони.

 

 

 

„Деветте кръга”

 

Другият съвременен български роман, който сме включили тук, несъмнено е най-страстното ни предложение за Свети Валентин. „Деветте кръга” разказва за една любов, която изконно променя наивната млада жена и хладнокръвния бизнесмен с тежко минало, оплетени в нейните мрежи.

Диана Петрова забърква неустоим коктейл от всепоглъщаща любов, сексуална разкрепостеност и изтънчената еротика, който ще ви подкоси краката и ще ви настрои на съвършената вълна за празника. Книга за смели читатели, които не се боят да експериментират както в литературата, така и в любовта и секса.

 

 

 

„Тайна с дъх на парфюм”

 

Този роман ни пренася в една неподозирано романтична дестинация – Грас, познат още като сърцето на френската парфюмерия. Авторката Фиона Макинтош е известна с богатия си, опияняващ стил, както и със своите силни, смели женски образи.

Нейните незабравими героини се сблъскват с тежките изпитания и консервативните порядки на времето си, но ги преодоляват с непоколебимост, интелект и непокорство. Ако сте сред почитателите на историческите романи, в които любовта разцъфтява насред бурни епохи – като навечерието на Първата световна война, то „Тайна с дъх на парфюм” ще грабне сърцето ви.

 

 

 

Литературата е неизчерпаем източник на трогателни любовни истории. В случая обаче не говорим за силните емоции между измислени герои, а за техните създатели – реално съществуващи поети и писатели, срещнали голямата любов. В романа на Дженифър Лам ставаме свидетели на красивата връзка между Наталия Гончарова и гениалния Пушкин. Макар съдбата на техния брак да е предопределена от един фатален дуел, отдадеността, страстта и честта на двамата съпрузи ще оставят дълбока следа в сърцето ви и ще ви помогнат да повярвате във фразата „създадени един за друг”.

Още препоръки за романтични четива може да погледнете в специалната секция „Чети на крилете на любовта” в нашия сайт.