Kолеж за магьосници

(0 мнения)
-10%

Автор: Лев Гросман

14.99 лв. 13.49 лв.
изчерпана

Анотация

Куентин e пълен отличник, но е нещастен. Обсебен от фентъзи приключенията и от магията на измислената страна Филория, той препрочита книгите за нея и мечтае да учи магия. Един ден той попада на укрито място, където времето тече по различен начин...

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

още книги от този жанр

Лев Гросман

Kолеж за магьосници

 

„Хари Потър открива Нарния!

Mодерен фентъзи роман за настоящи и пораснали фенове.”

Пъблишърс Уийкли

 

Куентин Колдуотър живее тъжен, меланхоличен живот. Макар и пълен отличник, той е нещастен. Единствената му мания е поредица от фентъзи книги за вълшебната страна Филория. Обсебен от приключенията и от магията на измислената страна, той препрочита книгите отново и отново.
Съкровеното му желание е не да кандидатства в университета „Принстън”, където е ясно, че ще приемат гений като него, а поне за миг да надзърне в света на Филория.

В един преломен ден Куентин попада на укрито с магия място в Ню Йорк, където времето тече по различен начин и където съществува... колежът по магия „Брейкбилс”. Макар колежът да не е Филория, той дава на Куентин възможност да учи магия и да прави заклинания – нещо, за което винаги е мечтал.

Оказва се, че магията не е лесна работа – мъчителни упражнения, заклинания на старохоландски и келтски, тежки предизвикателства, пътешествие по въздух до Южния полюс... Много скоро Куентин открива, че все още жадува за вълшебната страна от любимите си книги.

И един ден, когато целият му живот изглежда обречен на провал, той научава, че Филория съществува.

С помощта на приятелите си Куентин се отправя на най-бленуваното пътешествие в своя живот... за да открие ужасяваща истина.

 

Харвардски възпитаник и литературовед с докторантура в Йейл, Лев Гросман избира за свое поприще журналистиката. Пише ревюта на книги в New York Times, Time, Entertainment Weekly, Time Out New York и др. Първият му роман – „Изкривяване”, минава незабелязано, вторият – „Кодексът”, става международен бестселър, а третият – „Колеж за магьосници”, е определен за една от най-добрите книги на годината. 

-10 % Kолеж за магьосници Лев Гросман 14.99 лв. 13.49 лв. изчерпана


-10 % Kолеж за магьосници Лев Гросман 14.99 лв. 13.49 лв. изчерпана
-10 % Kолеж за магьосници Лев Гросман 14.99 лв. 13.49 лв. изчерпана