Kолеж за магьосници

(0 comments)
-10%
14.99 BGN 13.49 BGN
Out of stock

Summery

Куентин e пълен отличник, но е нещастен. Обсебен от фентъзи приключенията и от магията на измислената страна Филория, той препрочита книгите за нея и мечтае да учи магия. Един ден той попада на укрито място, където времето тече по различен начин...

INFORMATION

add to favorites

Share

Лев Гросман

Kолеж за магьосници

 

„Хари Потър открива Нарния!

Mодерен фентъзи роман за настоящи и пораснали фенове.”

Пъблишърс Уийкли

 

Куентин Колдуотър живее тъжен, меланхоличен живот. Макар и пълен отличник, той е нещастен. Единствената му мания е поредица от фентъзи книги за вълшебната страна Филория. Обсебен от приключенията и от магията на измислената страна, той препрочита книгите отново и отново.
Съкровеното му желание е не да кандидатства в университета „Принстън”, където е ясно, че ще приемат гений като него, а поне за миг да надзърне в света на Филория.

В един преломен ден Куентин попада на укрито с магия място в Ню Йорк, където времето тече по различен начин и където съществува... колежът по магия „Брейкбилс”. Макар колежът да не е Филория, той дава на Куентин възможност да учи магия и да прави заклинания – нещо, за което винаги е мечтал.

Оказва се, че магията не е лесна работа – мъчителни упражнения, заклинания на старохоландски и келтски, тежки предизвикателства, пътешествие по въздух до Южния полюс... Много скоро Куентин открива, че все още жадува за вълшебната страна от любимите си книги.

И един ден, когато целият му живот изглежда обречен на провал, той научава, че Филория съществува.

С помощта на приятелите си Куентин се отправя на най-бленуваното пътешествие в своя живот... за да открие ужасяваща истина.

 

Харвардски възпитаник и литературовед с докторантура в Йейл, Лев Гросман избира за свое поприще журналистиката. Пише ревюта на книги в New York Times, Time, Entertainment Weekly, Time Out New York и др. Първият му роман – „Изкривяване”, минава незабелязано, вторият – „Кодексът”, става международен бестселър, а третият – „Колеж за магьосници”, е определен за една от най-добрите книги на годината. 

-10 % Kолеж за магьосници Лев Гросман 14.99 BGN 13.49 BGN Out of stock


-10 % Kолеж за магьосници Лев Гросман 14.99 BGN 13.49 BGN Out of stock
-10 % Kолеж за магьосници Лев Гросман 14.99 BGN 13.49 BGN Out of stock