Как страхът управлява хората

(0 мнения)
-10%
15.00 лв. 13.50 лв.
изчерпана

Анотация

Човешката психика е податлива на външно влияние. Въпреки това фината, лесно възбудима психика често предизвиква у хората не само естествени, но и голям брой мними страхове, създадени от собственото ни въображение.

ИНФОРМАЦИЯ

  • Поредица: Други
  • Страници: 528
  • Дата на издаване: 21.04.2009
  • ISBN: 9789546857972
  • Размер: 140x210
  • Тегло: 0.491 кг
  • Наличност: Не
  • Категории: Приложна психология

добави в любими

сподели

Психология на СТРАХА

- От какво най-много се боите
- Механизмите на психологическата защита
- Как разумът побеждава страха

Човешката психика е податлива на външно влияние – това е заложено у нас от самата природа, за да не сме в постоянен конфликт с обкръжаващия ни свят, а да можем леко да се приспособяваме към него. Въпреки това фината, лесно възбудима психика често предизвиква у хората не само естествени, но и голям брой мними страхове, създадени от собственото ни въображение.

Книгата на професор Юрий Шчербатих е написана увлекателно, достъпно и съдържа много примери от реалния живот. Тя ще ни помогне да се ориентираме в това явление, да разберем причините за появата на страха и механизмите на неговото въздействие.

Съветите на автора ще ни научат как да се борим успешно със собствените си тревоги и страхове, да запазим самоувереността и присъствие на духа във всякакви ситуации и да намерим верния подход за оказване на помощ на нашите близки хора.

С тази книга авторът иска да постигне едно: “Поне малко да намалеят тревогите и страховете на читателите.”

 

Юрий Шчербатих е професор по психология и доктор на биологическите науки към Московския хуманитарно-икономически институт. Над десет години изследва проблемите на стреса и методите за преодоляването му и защитава докторска дисертация на тази тема. Автор е на над сто научни труда, на четири учебника и на десет книги по популярна психология, продадени в Русия в над 400 000 тираж.

-10 % Как страхът управлява хората Юрий Шчербатих 15.00 лв. 13.50 лв. изчерпана


-10 % Как страхът управлява хората Юрий Шчербатих 15.00 лв. 13.50 лв. изчерпана
-10 % Как страхът управлява хората Юрий Шчербатих 15.00 лв. 13.50 лв. изчерпана