UML Основи

(0 мнения)
-10%
8.00 лв. 7.20 лв.
изчерпана

Анотация

Това ръководство е най-добрият ресурс за бързо, концентрирано вникване в разбирането и използването на UML 2.0 и предишните му версии.

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

UML. ОСНОВИ

КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА СТАНДАРТНИЯ
ЕЗИК ЗА ОБЕКТНО МОДЕЛИРАНЕ

Описва до версия 2.0 на OMG стандарта UML

МАРТИН ФАУЛЪР

Предговор от Крис Кобрин, Грейди Буук, Айвър Якобсън и Джим Румбау

Искате ли:

  • Да разберете най-важните елементи на диаграмите на класове?
  • Да видите новата нотация за рамки на взаимодействие на UML 2.0 за добавяне на управление на потока към диаграми на последователност, и неофициалната нотация, предпочитана от много хора?
  • Да узнаете какви промени са направени във всички версии на UML?
  • Да имате под ръка бърз справочник на най-полезните части на нотацията на UML?
  • Да разберете какви типове диаграми са добавени към UML 2.0, без да ви се налага да го търсите в спецификациите?

Повече от 300 000 разработчици са извлекли полза от миналите издания на UML. Основи. Това трето издание е най-добрият ресурс за бързо, концентрирано вникване в разбирането и използването на UML 2.0 и предишните му версии.

Някои читатели ще искат да веднага да се заловят и да наберат скорост с UML 2.0 и да научат съществените му елементи. Други ще използват тази книга като удобен, бърз справочник на най-общите части на UML. Авторът изпълнява и двете желания в едно кратко, стегнато и съсредоточено представяне.

В тази книга са описани всички основни типове диаграми на UML, за какво се използват, както и основната нотация, включена в създаването и разчитането им. Тези диаграми са диаграми на класове, последователност, обект, пакет, разгръщане, случаи на употреба, машини със състояния, дейност, комуникация, съставна структура, компонент, преглед на взаимодействие и време. Примерите са ясни, а обясненията са сведени до основната логика на дизайна.

Ако сте като повечето разработчици, нямате време да се придържате “в час” с всички нововъведения в софтуерните технологии. Това ново издание на класическото произведение на Фаулър ви запознава с някои от най-добрите начини на мислене за ефикасния обектно-ориентиран софтуерен дизайн с помощта на UML – в удобен формат, необходим за всеки, който се занимава с професионален софтуерен дизайн.

Мартин Фаулър е научен ръководител на ThoughtWorks, компания за разработване и доставяне на корпоративни приложения. Повече от десетилетие той прилага обектно-ориентирани техники към разработването на корпоративен софтуер. Той е всеизвестен с работата си по шаблоните, UML, рефакториране и с хитрите си методи. Мартин живее в Мелроуз, щата Масачузетс, със съпругата си Синди и с една много странна котка. Личната му уеб страница е http://martinfowler.com.

На адрес www.awprofessional.com/otseries можете да откриете повече информация за поредицата Object Technology Series

-10 % UML Основи Мартин Фаулър 8.00 лв. 7.20 лв. изчерпана


-10 % UML Основи Мартин Фаулър 8.00 лв. 7.20 лв. изчерпана
-10 % UML Основи Мартин Фаулър 8.00 лв. 7.20 лв. изчерпана