UML Основи

(0 comments)
-10%
8.00 BGN 7.20 BGN
Out of stock

Summery

Това ръководство е най-добрият ресурс за бързо, концентрирано вникване в разбирането и използването на UML 2.0 и предишните му версии.

INFORMATION

add to favorites

Share

UML. ОСНОВИ

КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА СТАНДАРТНИЯ
ЕЗИК ЗА ОБЕКТНО МОДЕЛИРАНЕ

Описва до версия 2.0 на OMG стандарта UML

МАРТИН ФАУЛЪР

Предговор от Крис Кобрин, Грейди Буук, Айвър Якобсън и Джим Румбау

Искате ли:

  • Да разберете най-важните елементи на диаграмите на класове?
  • Да видите новата нотация за рамки на взаимодействие на UML 2.0 за добавяне на управление на потока към диаграми на последователност, и неофициалната нотация, предпочитана от много хора?
  • Да узнаете какви промени са направени във всички версии на UML?
  • Да имате под ръка бърз справочник на най-полезните части на нотацията на UML?
  • Да разберете какви типове диаграми са добавени към UML 2.0, без да ви се налага да го търсите в спецификациите?

Повече от 300 000 разработчици са извлекли полза от миналите издания на UML. Основи. Това трето издание е най-добрият ресурс за бързо, концентрирано вникване в разбирането и използването на UML 2.0 и предишните му версии.

Някои читатели ще искат да веднага да се заловят и да наберат скорост с UML 2.0 и да научат съществените му елементи. Други ще използват тази книга като удобен, бърз справочник на най-общите части на UML. Авторът изпълнява и двете желания в едно кратко, стегнато и съсредоточено представяне.

В тази книга са описани всички основни типове диаграми на UML, за какво се използват, както и основната нотация, включена в създаването и разчитането им. Тези диаграми са диаграми на класове, последователност, обект, пакет, разгръщане, случаи на употреба, машини със състояния, дейност, комуникация, съставна структура, компонент, преглед на взаимодействие и време. Примерите са ясни, а обясненията са сведени до основната логика на дизайна.

Ако сте като повечето разработчици, нямате време да се придържате “в час” с всички нововъведения в софтуерните технологии. Това ново издание на класическото произведение на Фаулър ви запознава с някои от най-добрите начини на мислене за ефикасния обектно-ориентиран софтуерен дизайн с помощта на UML – в удобен формат, необходим за всеки, който се занимава с професионален софтуерен дизайн.

Мартин Фаулър е научен ръководител на ThoughtWorks, компания за разработване и доставяне на корпоративни приложения. Повече от десетилетие той прилага обектно-ориентирани техники към разработването на корпоративен софтуер. Той е всеизвестен с работата си по шаблоните, UML, рефакториране и с хитрите си методи. Мартин живее в Мелроуз, щата Масачузетс, със съпругата си Синди и с една много странна котка. Личната му уеб страница е http://martinfowler.com.

На адрес www.awprofessional.com/otseries можете да откриете повече информация за поредицата Object Technology Series

-10 % UML Основи Мартин Фаулър 8.00 BGN 7.20 BGN Out of stock


-10 % UML Основи Мартин Фаулър 8.00 BGN 7.20 BGN Out of stock
-10 % UML Основи Мартин Фаулър 8.00 BGN 7.20 BGN Out of stock