Коледна песен

(0 мнения)
-10%
14.99 лв. 13.49 лв.
изчерпана

Анотация

Коледната магия е обхванала и големи, и малки, за да внесе в сърцето на всеки топлина и вяра. Равнодушен е останал само безмилостният Скрудж, който страни от хората с едничката цел да трупа богатство. Ала в навечерието на Коледа го навестяват три призрака и животът му се преобразява...
прочети откъс

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

още книги от този жанр

Нeka от този миг насетне Коледа да е в сърцето ми през цялата година. Тези думи изрича скъперникът Ебенизър Скрудж след срещата си с три призрака – на миналата, настоящата и бъдещата Коледа, а тяхното послание вълнува поколения читатели чак до наши дни.
Излязла изпод перото на прочутия английски разказвач Чарлс Дикенс (1812 – 1870), „Коледна песен“ неслучайно се превръща в една от най-популярните и обичани истории за Коледа.
Новелата, вдъхновена от детството на самия Дикенс, е публикувана за първи път през 1843 година, но оттогава многократно е превеждана, преиздавана и адаптирана за филми, опери и спектакли.
Чрез гласа на своя герой, отчуждения от хората Скрудж, Дикенс подканва читателя да направи равносметка на изминалата година и да отвори сърцето си за коледните чудеса. Добрина, милосърдие и обич – на Скрудж не му е нужно нищо повече в навечерието на Коледа, за да преосмисли миналото, настоящето и бъдещето си и да осъзнае що е щастие.
-10 % Коледна песен преразказа Христина Йотова 14.99 лв. 13.49 лв. изчерпана


-10 % Коледна песен преразказа Христина Йотова 14.99 лв. 13.49 лв. изчерпана
-10 % Коледна песен преразказа Христина Йотова 14.99 лв. 13.49 лв. изчерпана

Книги от същия автор

-10 % Изчерпан продукт преразказа Христина Йотова 5.39 лв. 5.99 лв.