Блог на СофтПрес

Христо Стоичков показва Златната топка и биографията си в 5 града през декември

До края на седмицата нови 20000 копия от „Христо Стоичков. Историята“ ще бъдат в книжарниците и големите търговски вериги

Малко повече от месец, след като на пазара се появи биографичната книга „Христо Стоичков. Историята“, най-великият български футболист на ХХ век е подготвил нова изненада на феновете. Христо Стоичков ще донесе в България оригиналната статуетка на Златната топка, която списание „Франс Футбол“ му връчи през 1994 г.

Тя ще бъде с него в 5 града страната по време на турнето за представяне на биографията, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков. Така освен да вземат автографи от своя кумир, феновете ще могат и да се снимат за спомен с най-голямото индивидуално отличие, което български футболист е печелил.

Началото на националното турне за представянето на „Христо Стоичков. Историята“ ще бъде дадено следващата сряда, 12 декември, в София от 16,30 часа в Зала 6 на НДК. Там ще бъде осигурен специален пропускателен режим, а с него и максимален комфорт за всички, които искат да се докоснат до Камата, книгата му и единствената „българска“ Златна топка.

Книжният тур ще продължи на 13 декември от 17,30 часа в хотел „Тримонциум“ в Пловдив, а след това Христо Стоичков ще посети Ямбол на 15 декември (събота) за среща в зала „Диана“ от 18 ч. Последните засега събития от турнето са в Бургас в Гранд хотел и СПА „Приморец“ на 16 декември и във Варна в „Гранд мол“ на 18 декември, като и двете са с начален час 18:00.

Издателите от „Софтпрес“ са се погрижили да има книги за всички желаещи не само на срещите с Христо Стоичков, но и навсякъде, където се продават книги. След като, въпреки впечатляващия си тираж, първото издание на „Христо Стоичков. Историята“ се изчерпа за броени дни след излизането си в средата на октомври, от печат вече излезе и второто, разширено издание на биографията. Новите 20 000 копия от книгата са допълнени с още снимков материал за наслада на почитателите на футбола.

Биографията на Модерния ляв разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу“. Стоичков и Памуков работят над нея повече от година, за да разкажат история, която ще развълнува всеки българин и всеки почитател на футбола без значение от неговите пристрастия към играчи и отбори. В книгата двамата пресъздават живо и кинематографично израстването на Камата като играч, препятствията, през които преминава по пътя към успеха, и епохата – доминирания от държавата спорт, който създава шампиони, но и наказва жестоко провинилите се. По-младите читатели ще разберат любопитни подробности за живота и спорта в социалистическа България, а по-възрастните ще си припомнят златните мигове и традиции на миналото.

За допълнителна информация:
Милена Стефанова
[email protected]
0896839483