Блог на СофтПрес

Творческо писане за деца и тийнейджъри с Диана Петрова и академия „Заешката дупка“

19 ноември 2018 Авторите

Диана Петрова, чиито детски книги „Мъдри приказки“ и „Приказки за цялото семейство“ се радват на любовта на хиляди читатели, става преподавател в първото младежко издание на Академия за творческо писане „Заешката дупка“.

Организаторите споделят, че писателската академия е за малки зайци от 9- до 16-годишна възраст, които обичат да пишат и да четат и които са влюбени в измислянето на истории и плуването в необятните светове на въображението!

Академията за млади писатели отваря врати на 22.03.2019 и ще продължи до 9.06.2019, а срещите ще се провеждат между 17:30 и 19:30 всеки понеделник. Курсистите ще са разделени на две групи – от 9 до 12 години и от 12 до 16 години.

В рамките на Академията Диана Петрова ще води курс по писане на приказки. В него младите творци ще се научат не само как да пишат, но и как да редактират първите си чернови. Предвидени са много практически упражнения, някои от които ще протекат под формата на творчески игри. Диана Петрова обръща специално внимание и на „упражненията по приемане на критика“ и уменията за представяне на бъдещите автори.

Освен Диана Петрова преподаватели в младежкото издание на Творческа академия „Заешката дупка“ ще са писателят Мартин Колев („Софийски магьосници“) и поетите Рене Карабаш и Петър Чухов.

Повече за Академията и записването тук: