Блог на СофтПрес

Испанската преса: Стоичков представи своята автобиография

08 ноември 2018 Издателството

Приятели в Испания ни изпратиха тази снимка на вестник „Спорт Барселона“. Новината за грандиозната премиера на „Христо Стоичков. Историята“ достигна до Барселона и предизвика фурор. Испанската публика очаква превода на биографията с нетърпение. Нашият редактор Кристина Димитрова преведе статията специално за читателите на СОФТПРЕС. 

 

 

Миналия понеделник в София в хотел „Маринела“ беше представена биографията на Христо Стоичков. Бившият играч на „Барса“ разкри, че в книгата си не спестява абсолютно нищо и че се е опитал да изясни някои подробности, свързани със спортната му кариера, като дори се извини за свои постъпки и коментари.

 

 

Специален гост беше бившият рефер Урисар Аспитарте, когото Христо настъпи в оспорвания мач за Суперкупата на Испания през 1990 г. на „Камп Ноу“ и впоследствие беше отстранен. Реферът призна, че след инцидента са станали добри приятели. Аспитарте си припомни, че по време на онзи мач

 

„имаше едно влизане на Чендо срещу Стоичков. Стори ми се, че няма нарушение, но Кройф започна да протестира и му показах червен картон. Тогава Стоичков дойде да го защити и ме настъпи. В резултат на това го наказаха за шест месеца, въпреки че след моите изявления и след като той се разкая, намалиха наказанието“.

 

Автобиографичната книга е написана от Христо в съавторство с Владимир Памуков, известен български спортен журналист от вестник „Труд“. Силно развълнуван, Христо Стоичков каза:

 

„В тази книга исках да изясня всичко, което се каза през годините. Къде истина, къде не“.

 

На събитието миналия понеделник присъстваха трима бивши президенти на България: Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев, отборът по футбол на ЦСКА и шампиони и известни български спортисти. Само знаменитост като Стоичков може да събере подобни гости. Книга, в която Христо говори откровено и не спестява нищо…

 

Разгледайте във фейсбук снимки от събитието: