Блог на СофтПрес

Нови заглавия през септември

Лято, чайки… о, момент.
Да, лятото си отива. Но това не е повод за тъга, защото заедно с есента започва и най-богатият книжен сезон – подобно на ябълките, които цяло лято зреят в градината на баба, така и при нас се нанасяха финалните щрихи на няколко големи и вълнуващи проекта. С тях ще направим есента ви по-шарена, по-вълнуваща и изпълнена с очакване.

Започваме със заглавията, които ще излязат през септември – два романа, полезно ръководство за решаване на тестове и книга с приказки за българската история. Вижте подробностите, а в края на септември очаквайте големите книжни изненади, които сме приготвили за октомври!

АЗ МИСЛЯ, книга 2.

Развиващи задачи за решаване на тестове за интелигентност.

Септември е времето, в което да се подготвим за началото на следващата учебна година. Със сборниците АЗ МИСЛЯ родителите и учениците могат да си отправят едно любопитно предизвикателство, с което да влязат в „интелектуална форма“.

На помощ в тази мисия идва АЗ МИСЛЯ 2, разработен от доказани специалисти в областта на психологията и развитието на интелекта. Докато в първата част авторите се бяха съсредоточили върху упражнения, които развиват паметта, концентрацията, формиране навици за сравнение, усъвършенстване нат логическото и абстрактно мислене, във втората част на сборника се набляга основно на задачи, които ще помогнат читателите да развият творческите си способности.

Информация за АЗ МИСЛЯ 1 може да намерите в нашия сайт.

 

 

 

„Мъртви води“ от Саймън Бекет.

Поредицата ХИТ ТРИЛЪР продължава със завръщането на д-р Дейвид Хънтър

Завръщането на любим герой е празник за читателите. Любителите на трилърите най-после могат да си отдъхнат, защото Саймън Бекет отново е тук с нов роман за съдебния антрополог  д-р Дейвид Хънтър.

Дългият празничен уикенд едва започва, когато съдебният антрополог Дейвид Хънтър получава обаждане от полицията в Есекс. В мътните крайбрежни води недалеч от Лондон е забелязан разложен труп. По всичко личи, че тялото е на Лео Вилиърс, наследник на богат местен род. Лео е заподозрян в убийството на млада жена и полицията е притисната да действа бързо и да потвърди самоличността. Но Дейвид Хънтър има съмнения.

Скоро са открити нови останки и от затънтените блата започва да изплуват неподозирани тайни. Хънтър е въвлечен в калта на семейни драми и местни лъжи и открива, че не може, или не иска да избяга, макар да знае, че истинската заплаха не идва от мъртвите.

Останалите книги за Дейвид Хънтър можете да намерите в нашия сайт

 

 

„Магични мистерии“ от Нийл Патрик Харис (книга 1)

От обичния актьор Нийл Патрик Харис, носител на многобройни отличия, идва магическата първа книга от нова поредица за деца, която крие приятни изненади както за младите, така и за (не дотам) порасналите читатели!

Уличният фокусник Картър избягва от коварния си настойник, без да предполага, че ще открие приятели и магия в заспало градче. Но както става при всеки добър фокус, всичко внезапно се променя, когато момчето попада в лунапарка на алчния Б. Б. Босо и крадливите му лакеи. Целта на бандата е да задигне всичко, до което успее да се добере.

Ала „Магическият магазин на господин Върнън“ среща Картър с няколко млади фокусници – особняци като самия него. С помощта на екипна работа и на магическите трикове, които владеят, приятелите ще се опитат да освободят градчето от хватката на злия Босо. В хода на вълнуващата поредица те ще открият още приятели и приключения и ще се научат да ценят самите себе си.

Очаквайте скоро в сайта на Софтпрес!

 

 

Български исторически приказки и легенди, книга 1, Любомир Николов

В тази нова илюстрирана поредица майсторът разказвач Любомир Николов ще срещне децата с най-светлите и паметни мигове в българската история. Разказани с приказен размах, четирите книги от тази поредица съдържат различни истории за морето и планините, битките и героите, съкровищата и постиженията на българския дух. Първата книга съдържа приказките „Черноморското злато“, „Снопът и мартеницата“ и „Покорителят на Константинопол“ и е илюстрирана от Фиделия Косева, а корицата на изданието е на Радослав Донев.

Още книги от Любомир Николов можете да намерите в сайта на Софтпрес!