Блог на СофтПрес

Трима автори на „Софтпрес“ пяха в зала 1 на НДК на Световния ден на книгата

29 април 2024 Без категория

На 23 април празнувахме Световния ден на книгата заедно с братя Аргирови и концерта им в зала 1 на НДК. Грандиозно музикално шоу бе по случай 40 години на сцена и 65-тия им рожден ден. Най-известните близнаци на България изпяха вечните си хитове и пренесоха своите почитатели назад във времето.

Освен двамата братя, на сцената видяхме и специални гости, които направиха настроението още по-празнично. Насладихме се на великолепния съпровод от оркестъра на Държавна опера – Русе с диригент Димитър Косев, тенорите Михаил Михайлов и Петър Костов, дует „Мания“, младата изпълнителка K.LINA и безапелационната любимка от Бургас – Тони Димитрова. Водещ на концерта бе един от най-любимите гласове на България – Наско от „БГ Радио“. Концертът е организиран от Евгени Боянов,  който работеше и за великата Стоянка Мутафова.

Звездната кулминация бе появяването на Христо Стоичков. Легендарният футболист взриви публиката със своя дебют на музикалния терен с песента „Любов поне“. Заедно с братята и Тони Димитрова изправиха публиката на крака с хита им за любовта, успеха и цената на славата.

От сцената Камата благодари на братята, че са го включили в проекта и заяви, че е горд да бъде част от него, защото е създаден да вдъхновява хората. Благовест от своя страна сподели, че са мечтали да изпълнят песента точно с Христо Стоичков и докато са я писали, са си представяли как той е част от нея.  По случай 30 години от Мондиал ’94 Стоичков направи и специален подарък за публиката – всички посетители получиха билет за Зала на славата „Христо Стоичков“, за да си припомнят най-вълнуващите мигове на спортната ни слава.

След нестихващите аплодисменти звездният дует се отправи на среща с автограф. Стотиците търпеливи фенове останаха до полунощ в НДК и се сдобиха както с бройка от официалната им биография „Гот е да сме двама“, така и с автограф от тях и от автора на книгата Йордан Георгиев – Данчо Стълбицата. С този концерт издателство „Софтпрес“, родено в годината на великото американско лято, открива честванията по случай своята 30-та годишнина.

сподели