Блог на СофтПрес

„Историята на Стоичков за деца“ – интерактивна книжка за най-малките любители на футбола

18 септември 2021 Издателството

Историята на най-обичания български футболист, превърнал се в легенда на родния спорт – Христо Стоичков, оживява в пъстра интерактивна книжка за деца!

„Историята на Стоичков за деца“ повежда малките читатели на дълго пътуване, започнало от прашните улички на Пловдив, където се е чувал шумът от ритането на топка, продължило към пълните футболни трибуни на световноизвестни стадиони и стигнало до най-високото стъпало на стълбицата на успеха. Това не е обикновена приказка, в която щипка вълшебство обещава щастлив край, а разказ, който учи децата, че човек сам пише своята история и сбъдва мечтите си на цената на труд, упорство и постоянство.

Вдъхновяващата история за успехите на Христо Стоичков достига до най-малките фенове на футбола на достъпен език с римуваните стихчета на Любомир Николов и веселите илюстрации на Кирил Танев. На страниците на „Историята на Стоичков за деца“ малчуганите научават за различните отбори, в които Камата е играл, за триумфалните победи, белязали историята на родния футбол, за предизвикателствата и трудностите, които Стоичков е преодолял, воден от любовта си към най-великата игра. Любов, която днес той предава на следващите поколения.

Докато се запознават отблизо с постиженията на Камата, малките читатели решават забавни задачки и лабиринти, лепят цветни стикери и отговарят на въпроси, които упражняват четенето с разбиране и тестват концентрацията. И когато отгърнат последната страница на „Историята на Стоичков за деца“, те ще знаят, че всеки голям успех започва с една мечта и завършва с плодовете на нейния труд.