Блог на СофтПрес

„Другата жена“ – завладяващ трилър и бъдеща филмова продукция на Netflix

18 септември 2021 Издателството

Бестселър на New York Times, избор на редакторите на Amazon и бъдеща филмова продукция на Netflix, „Другата жена“ от Мери Кубика е трилър, който ще ви накара да се съмнявате в собственото си отражение.

Нова страница, ново начало. Това мотивира Сейди и Уил да вземат двете си момчета и да заменят бурния и динамичен живот в Чикаго със спокойствието на малко островно градче в щата Мейн. Но могат ли наистина да започнат начисто, ако преместването им е съпроводено от горчивия вкус на загубата и смъртта? Домът им още пази спомените за предишната си собственичка – сестрата на Уил, чийто живот е завършил трагично. А като призрак из къщата броди нейната дъщеря Имоджен – груба и необщителна тийнейджърка, която ясно демонстрира, че присъствието на роднините ѝ е нежелано.

Докато всички свикват с новата обстановка, върху тях се стоварва шокираща новина. Жената от съседната къща е намерена мъртва, а полицията не разполага с достатъчно улики, за да залови извършителя. Убиецът може да е всеки и жителите на градчето са разтърсени от жестокото престъпление, но като че ли Сейди приема случилото се най-лично. Водена от собствените си страхове и подозрения, тя започва свое разследване, което открехва вратата към миналото. А оттам надничат лицата на непознати жени, чиито съдби се оказват преплетени с нейната. Колкото повече Сейди научава, толкова повече се оплита в мрежа от тайни, интриги и лъжи. Докато не разбира, че тя също е пионка в нечии ръце, а финалният ход предстои.

„Другата жена“ от Мери Кубика е мрачен психотрилър, който впечатлява със сложен и динамичен сюжет, следващ низ от неочаквани обрати и разкрития. Манипулирането на човешкото съзнание и заиграването с измамната линия между истината и лъжата са не просто основа, върху която авторката умело гради романа си, но и похват, който успешно прилага върху читателите. Неслучайно утвърдени имена сред писателите на трилъри, сред които Дж. П. Дилейни, Карин Слотър, Саманта Даунинг и Сара Пеканен, определят книгата за „майсторска“, „непредсказуема“, „завладяваща“. Талантът на Мери Кубика да пресъздава напрегната и наелектризираща атмосфера и да разказва история, в която всеки персонаж е потенциален злодей, е причината стрийминг платформата Netflix да закупи правата на „Другата жена“ и да започне работа по нейната екранизация. А докато читателят влезе в ролята на зрител, може да се опита сам да разкрие кое е истинското лице на другата жена. Ако посмее…

 

Мери Кубика е бестселър автор на New York Times и USA Today. Работила като учител по история, днес Кубика е посветена на писането. До този момент на английски език са издадени седем нейни романа.