Блог на СофтПрес

Издателство №1 в света лицензира книга на СОФТПРЕС

02 ноември 2020 Издателството

Биографията на Христо Стоичков излиза в аудиоформат на испански с логото на най-голямото международно издателство Penguin Random House

 

„Софтпрес“ сключи договор с издателство №1 в света – Penguin Random House, за аудио правата на „Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с Владимир Памуков.

От 10 ноември биографията на легендарния български футболист, прочетена лично от него, ще бъде достъпна за всички испаноговорящи като аудиокнига, която може да бъде закупена от платформата на Amazon Audible. Камата разказва за пътя към успеха, за трудностите и предизвикателствата, за разочарованията и триумфа, така че слушателите имат възможност да чуят историята му от първо лице с неговия глас. Екипът, който стои зад испанското аудио на най-продаваната биография у нас, е същият, който отговаря за аудиокнигата на Мишел Обама, спечелила награда „Грами“ в категория за най-добра аудиокнига, както и за предстоящата аудиокнига на Барак Обама – „Обетована земя“.

С богата история, датираща още от 1838 година, днес Penguin Random House е международен конгломерат от над 300 импринта. Част от голямото семейство на издателството са над 70 носители на Нобеловата награда и стотици от най-продаваните автори в света.

„Сключването на този исторически за българското книгоиздаване договор е изключителна чест и отговорност за нас – коментира управляващият директор на „Софтпрес“ Милена Стефанова. – Той е логично продължение на безпрецедентния интерес, който биографията на Христо Стоичков породи и у нас, и зад граница, реализирайки рекорден тираж от 70 000 екземпляра само на български език. Нещо повече – вярваме, че партньорството с Penguin Random House надхвърля значението на конкретния проект и ще доведе до много нови възможности за книжния ни пазар, особено ценни в тази изпълнена с предизвикателства година.“

От 10 ноември в продажба са и испанското и английското хартиено издание на „Христо Стоичков. Историята“. Те ще се разпространяват в търговските обекти на футболен клуб „Барселона“, както и онлайн в Amazon САЩ, Amazon Испания и в сайта на каталунците. Биографията на Камата на испански и английски може да бъде закупена също от www.8hristo.com и от www.soft-press.com. Премиерата на книгата ще се проведе през пролетта на 2021 г. с домакин на събитието – футболен клуб „Барселона“.

 

За книгата:

„Христо Стоичков. Историята“ е откровената изповед на най-обичания български футболист, написана в съавторство с известния спортен журналист Владимир Памуков. С рекорден тираж от над 70 хиляди копия книгата се наложи като абсолютен бестселър сред родните читатели и към днешна дата оглавява класацията с най-продаваните биографични книги в България. Откакто бе публикувана биографията, Камата бе на национално турне в 14 български града и гостува в мегаполиси като Лондон, Торонто и Чикаго, а тази година направи своя дебют и на международната сцена с преводни издания за испаноговорящи и англоговорящи читатели по света. Преводът на испанската версия е дело на Мария Вутова, позната също като преводач на испанското издание на един от романите на Георги Господинов.

За СОФТПРЕС:

СОФТПРЕС е едно от най-големите издателства в България. Богатото портфолио на компанията включва над 1500 заглавия и напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога ни присъстват детски образователни и занимателни книги; художествена литература; биографии; самоучители; речници и помагала по чуждоезиково обучение; пътеводители; компютърни справочници; специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта; популярна психология; кулинария – книги, които читателите купуват за удоволствие и забавление и постепенно превръщат в семейна библиотека.