Блог на СофтПрес

„Христо Стоичков. Историята“ с английско и испанско издание

28 септември 2020 Издателството

Най-продаваната биография у нас ще се появи до дни на световния книжен пазар.

„България за мен означава Христо Стоичков. Той е безспорен майстор на красивите голове, но аз не го доведох в „Барса“ заради тях, а заради характера му. Надъхан, амбициозен, гладен за победи! Имах нужда точно от такъв играч за да направя Дриймтим, по който света да въздиша.“ – Йохан Кройф, легенда на световния футбол и баща на Дриймтим на „Барселона“

На елегантен коктейл Христо Стоичков и издателство СОФТПРЕС представиха испанското и английското издание на биографията „Христо Стоичков. Историята“ и обявиха официално основаването на собствена марка на легендарния футболист, както и откриването на неговия нов сайт.

„Христо Стоичков. Историята“ е откровената изповед на най-обичания български футболист, написана в съавторство с известния спортен журналист Владимир Памуков. С рекорден тираж от над 70 хиляди копия книгата се наложи като абсолютен бестселър сред родните читатели и към днешна дата оглавява класацията с най-продаваните биографични книги в България. Откакто бе публикувана биографията, Камата бе на национално турне в 14 български града и гостува в мегаполиси като Лондон, Торонто и Чикаго, а сега е напът да покори сърцата на испанските и англоговорящи читатели по света. Преводът от български на английски е дело на Том Филипс, а за испанската версия се е погрижила Мария Вутова, позната и като преводач на испанското издание на един от романите на Георги Господинов.

Официалната премиера на „Христо Стоичков. Историята“ на испански ще се състои в Барселона през пролетта на 2021 г., а домакин на събитието ще бъде футболен клуб „Барселона“. С оглед на световната пандемия и борбата с COVID-19, представянето на испанското издание бе отлагано два пъти, преди да получи окончателна дата за следващата година, за да не бъдат излагани на риск безопасността и здравето на феновете на Стоичков. Към момента двете чуждоезикови издания могат да бъдат закупени от сайта на издателство СОФТПРЕС, а до края на месеца ще бъдат достъпни и на сайта на футболен клуб „Барселона“, в Amazon САЩ и Amazon Испания, както и в членските магазини на Каталунците.

За книгата:

Биографията „Христо Стоичков. Историята“ разказва в първо лице за постиженията на един от най-успелите футболисти в спортната история. Книгата проследява дългия път, който Христо Стоичков извървява – от малкото игрище в родния му Пловдив, през опитите на комунистическия режим да му забрани да играе любимата игра до обявяването му за голмайстор на Световното първенство през 1994 г., спечелването на трофея Златна топка и утвърждаването му като топ играч за „Барселона“, съпровождано от аплодисментите на 100-хилядната публика на „Камп Ноу“. Безкомпромисен и до болка откровен, легендарният номер 8 споделя своята истина с хилядите читатели в България и по света.