Блог на СофтПрес

„По книгата ще ме познаеш“ – новият любим роман на всички библиофили

20 март 2020 Издателството

Двама запалени читатели, една необикновена любовна история и списък с над 130 популярни заглавия от света на литературата превръщат „По книгата ще ме познаеш“ в следващия любим роман на всички библиофили.

Какво се случва, когато две приятелки, които пускат книги на свобода, напишат заедно роман, в който събират модерна любовна история с имена като Джейн Остин, Емили Бронте, Харпър Ли, Джон Грийн, Джени Хан и много хумор? Получава се книга, която вдъхва надежда. Особено в трудни времена. Защото в литературата има магия, която ни насочва в правилната посока тогава, когато житейският ни компас е изгубил ориентация.

Франки Роуз обича да чете и е в сериозна връзка единствено с любимите си книги. Да открие голямата любов – тази, за която чете в романите, се оказва предизвикателство, затова тя се обръща за помощ именно към богатата си книжна колекция с надеждата, че книга по книга най-после ще открие сродната си душа.

Планът ѝ е да започне да оставя любимите си романи – с кратко послание и адрес за връзка – из влаковете и трамваите в Мелбърн с идеята те да привлекат изискания, чаровен и начетен мъж от нейните мечти. И той наистина се появява, но не благодарение на подсказките, които Франки е оставила. Съни пристига в нейната книжарница и разбива напълно теорията ѝ за читателските стереотипи. Нима е възможна връзка между ценител на класиката с почитател на съвременни тийнейджърски романи?

Вдъхновена от „Книги по релсите“ – инициативата на двете авторки за популяризиране на четенето в Мелбърн, „По книгата ще ме познаеш“ е свеж и забавен роман, в който са вмъкнати препратки към над 130 заглавия от световната литература. Четем историята за любовните несполуки на една обикновена млада жена, които се превръщат в сюжет на приказка с щастлив край.

За авторите:

Али Бърг и Мишел Калъс са приятелки от училище и днес живеят в Мелбърн, където Али е съосновател и творчески директор на агенция по дигитален маркетинг, а Мишел е преподавателка в основно училище. „По книгата ще ме познаеш“ е първият им съвместен роман, който е издаден вече в над 10 страни, превърнал се в бестселър в Австралия, Нова Зеландия и Великобритания. 

 


За допълнителна информация:

Христина Тодорова, Софтпрес
[email protected]
+359 883 425 044