Блог на СофтПрес

„Уравнението на Джейми Дрейк“ – нов детски роман от Кристофър Едж

04 март 2020 Издателството

Какво може да се случи, ако едно момче неочаквано намери приятел в необятния Космос?

От награждавания и любим на хиляди читатели по света Кристофър Едж, идва нов роман за ползите от науката и за смисъла на приятелството. „Уравнението на Джейми Дрейк“ е увлекателна, забавна и вдъхновяваща история, която разкрива един нов и напълно непознат свят – този на астрономията и астрофизиката.

Джейми Дрейк е обикновено момче, с една малка подробност – баща му е астронавт. Командир Дрейк обикаля Земята в Международната космическа станция, а съвсем скоро ще бъде изпратен в открития Космос на специална мисия – да търси извънземен живот. Докато всички се вълнуват за работата на Дан Дрейк, Джейми иска единствено баща му да се върне у дома, за да бъде семейството им цяло.

Неочаквано обаче момчето е изправено пред необичайна ситуация. След посещение в старата обсерватория в града на телефона на Джейми се появява нов символ и започва поредица от странни събития. Всичко сочи, че някой се опитва да се свърже с него. Възможно ли е отговорите, които учени и астронавти търсят от години, да са скрити в един обикновен телефон? Точно когато всичко в живота на момчето се обърква, една приятелска ръка от Космоса ще му помогне да сложи нещата в ред и да намери отново причина да се усмихва.

Базирана на реални факти, книгата „Уравнението на Джейми Дрейк“ поставя важни въпроси за семейните отношения, доверието и умението да откриваме светлата страна във всяка история. Благодарение на оригиналния сюжет и характерния стил на Кристофър Едж, сложни формули и понятия стават достъпни за всяко дете. Какво представлява уравнението на Дрейк, каква е скоростта на светлината, какво се случва на Международната космическа станция?Точно като в първия си роман, издаден на български – „Другите светове на Алби Брайт“, Кристофър Едж отново изгражда образ на герой, в който може да се припознае всяко хлапе, и доказва, че има изход дори от най-невъзможните и трудни ситуации.

„Едж е открил уравнението, което решава проблема как да пишеш забавни и интелектуално предизвикателни романи с емоционален заряд“ – „Таймс“.

За автора:

Кристофър Едж е награждаван британски детски автор, чиито книги съчетават по неповторим начин научните факти с емоционални истории и са преведени на повече от двайсет езика. Романите му са номинирани за медала „Карнеги“ и отличени с множество награди за детската литература, сред които STEAM Children’s Book Prize, Brilliant Book Award и Redbridge Children’s Book Award. У нас Кристофър е познат с бестселър наръчниците по творческо писане „Как да пишем страхотни истории“ и „Как да станеш страхотен автор“ и с романа „Другите светове на Алби Брайт“. „Уравнението на Джейми Дрейк“ е втората художествена книга на Кристофър, която издателство „Софтпрес“ издава на български език.