Блог на СофтПрес

Стоичков раздава над 4 часа автографи в Габрово

18 декември 2019 Авторите, Издателството

Над 4 часа продължи срещата на легендата на родния футбол Христо Стоичков в Габрово във вторник вечер. Камата раздаде автографи на стотици жители и гости на града върху своята биография “Христо Стоичков. Историята” (изд. “Софтпрес”) по случай 100 години организиран футбол в Габрово.

“Бил съм преди много години тук като футболист, но е важно децата да докоснат този истински трофей само два дни преди да се навършат точно 25 години, откакто го държах за пръв път в ръцете си”, каза Христо Стоичков. Той връчи лично грамоти на най-изявените млади шампиони на Габрово от международни и държавни първенства през 2019 г.

„Тази вечер всички в зала „Орловец“ са белязани от спомен, който дълго ще носят в сърцата си, защото Христо Стоичков избра да бъде с нас точно 25 години след получаването на Златната топка. И се надявам, че това събитие ще даде поне малко мотивация на всички малки спортисти на Габрово, които са с нас тук сега“, каза кметът на Община Габрово Таня Христова.

В знак на благодарност Камата ѝ връчи реплика на Златната топка с думите ”Не давам Златната топка на всеки, но на Вас я давам с удоволствие, за да продължавате да правите това, което правите за Габрово и спорта тук”. Статуетка на най-голямото индивидуално отличие във футбола получи и директорът на „Общински спортни имоти“ в Габрово Росица Бакърджиева.

И това събитие за представяне на “Христо Стоичков. Историята” не мина без подкрепата на важна кауза. Стоичков дари своя фланелка от легендарния мач срещу Германия на Световното първенство в САЩ’94, която ще бъде продадена на благотворителен търг в полза на подкрепящата детския спорт фондация “Играй с Развитие”.

Среща с медиите в ранния следобед също бе малко по-нестандартна от обичайното. За това допринесоха членовете на Клуба по журналистика към Националната Априловска гимназия, чийто въпроси не отстъпваха по нищо на тези на репортерите на националните медии. Специално внимание бе обърнато и на друг герой от Американското лято през 1994 г. Бончо Генчев, който е и председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.

„Христо Стоичков. Историята“ се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г., като очакванията на издателството са до края на 2019 г. общият тираж да премине 70 000 екземпляра. „Софтпрес“ е сред най-големите издателства в България, а портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани така, че да отговарят на мотото „Книги за цялото семейство“.

Снимките на фотографа Светозар Гатев ще намерите тук.

Това прессъобщение и други материали може да изтеглите тук.

 

За книгата:

Страници: 408

Твърди корици

Дата на издаване: 25.10.2018

ISBN: 9786191514496

Размер: 153×234

Тегло: 0.75 кг

Наличност: Да