Блог на СофтПрес

„Детска академия за добри обноски“ от Невена Басарова – наръчник за всяко дете

16 декември 2019 Издателството

Да познаваш етикета и да си сигурен и спокоен, когато общуваш с хората около теб, вдъхва на децата онази увереност, която им е необходима, за да крачат смело в животa. „Детска академия за добри обноски“ от Невена Басарова представя най-важните правила от етикета за деца. Книгата включва практични съвети, допълнени от прекрасните илюстрации на Стелияна Донева, с които малките читатели да започнат едно вълнуващо пътешествие, откривайки света около тях.

Като основател и управител на Първа детска академия за добри обноски, сертифициран треньор по емоционална интелигентност, сертифициран експерт по социален етикет и преди всичко като майка, Невена Басарова отлично познава необходимостта от наръчник, който да помага на децата и техните родители да усвоят ключови правила от етикета.

В книгата всеки малък читател ще научи как да се запознава и ръкува правилно, как да печели нови приятели и да води разговор, като се оповава на добре подбрани теми. В страниците на „Детска академия за добри обноски“ са включени и правила от етикета за хранене и поведение на обществени места, както и насоки са спазване на добра хигиена. Що е то емоционална интелигентност, кои са границите на личното пространство и какви са правилата за безопасно общуване в интернет са други въпроси, чиито отговори се крият в изданието. А по време на уроците компания на читателите правят Криси и Алекс – две деца, които също като връстниците си имат един куп чудения, които Невена любезно разрешава.

Резултатът – в края на „Детска академия за добри обноски“ от Невена Басарова всяко дете се превръща в малка дама или в уверен кавалер, познава правилата и етикета, знае как да се държи възпитано в театъра, в киното, в компанията на свои съученици, докато е на гости или на рожден ден.

Основателката на сайта „Мама Нинджа“, Мария Пеева“, споделя следното: „Жени като Невена Басарова затвърждават вярата ми, че майката може всичко. Децата се раждат с характер и призвание и е почти невъзможно да променим това. Но добрите маниери зависят изцяло от нас, родителите.”

„Детска академия за добри обноски“ е книга за правилата. Но това не са онези правила, които ограничават и товарят детето, а тези, които дават свобода – свободата да може, да знае как да постъпи, свободата да бъде себе си и да има приятели. Свободата да избере да бъде специално.

За автора:

Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа детска академия за добри обноски, където обучава деца, тийнейджъри и техните родители как да се държат в обществото. Невена е сертифициран треньор по емоционална интелигентност, сертифициран експерт по социален етикет от престижната академия Minding Manners International в Лондон и създател на иновативната методика „Гъвкава дисциплина“, с помощта на която децата се възпитават в уважение към правилата и в същото време имат свободата и простора да се развиват. Носител е на годишна награда за обучение и развитие на списание Business Lady.

Цена: 14.99 лв.

Корица: мека

Тегло: 0.11 кг.

Страници: 120