Блог на СофтПрес

Промени живота си за… 5 секунди

Едва ли има човек на планетата, който да не иска да промени дадена област от живота си, но колкото и да се стреми към това, все да се проваля. Независимо дали става въпрос за лични взаимоотношения, външен вид, здраве, или за професионално развитие, винаги има цел, която ни убягва отново и отново. За щастие, това може да се промени. Необходимо е само внимателно вникване в една проникновена книга – „5-секундното правило“ от Мел Робинс, която е най-новото попълнение в каталога на издателство „Софтпрес“.

Книгата се радва на изключителен успех в редица страни, а авторката е сред най-популярните лектори, които всяка седмица са в различен щат и всеки месец – в различна държава. За това има съвсем рационална причина. Робинс е успяла да извлече есенцията от редица психологически изследвания в универсална формула, която има силата да отключи неподозиран потенциал у всеки.

Според проучвания, които Робинс анализира в продължение на години, времето, за което всеки от нас обикновено се отказва от добрите си намерения, дори да знае, че са полезни, дори да има възможност да ги постигне, е точно пет секунди. Цената на колебанието дали да действаме, или да останем пасивни е висока и повечето от нас я плащат ежедневно. „5-секундното правило“ ни дава насоки, с помощта на които можем да превърнем този кратък критичен период в катализатор за успех.

Правилото е ясно и просто и стъпва на един неоспорим факт: всеки знае какво трябва да направи, въпросът е да го направи в действителност. Принципът на действие е приложим във всички сфери на живота, които копнеем да подобрим. Едно от ценните качества на книгата на Робинс е комбинацията от доказани научни данни и вълнуващи действителни истории, в които всеки може да се припознае. Те дават стимул на читателя да се изправи срещу собствените си страхове и да сбъдне своите дълго отлагани цели и мечти.

Мел Робинс е награждаван коментатор на CNN, TED лектор, сътрудник на списание Success и автор на бестселъри, преведени на над 27 езика. Започнала своята кариера като адвокат, ТВ- и радиоводещ, днес тя е сред най-популярните консултанти по лично и бизнес развитие, работи с мениджърските екипи на най-големите компании в света и е един от най-търсените лектори в Америка, с над 8 милиона души, гледали лекциите ѝ онлайн.

 

 

 

За книгата:

„5-секундното правило“

Автор: Мел Робинс
Преводач: Елена Павлова
Редактор: Виктория Иванова
Страници: 240
Дата на издаване: 15.07.2019
ISBN: 9786191514878
Размер: 165×230