Блог на СофтПрес

Турнето „Христо Стоичков. Историята“ продължава зад Океана с мащабно галапредставяне в Чикаго

Легендарният български футболист Христо Стоичков ще се срещне с най-голямата българска общност зад граница – тази в Чикаго. Той ще представи биографичната си книга „Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с Владимир Памуков, на 4 май, събота. Също както по време на декемврийското турне за книгата в България, Стоичков ще предостави на гостите възможност да видят на живо „Златната топка“ – най-скъпия индивидуален трофей във футбола.

 

Това не е първото представяне на бестселъровата биография извън България. През февруари Камата се срещна с близо две хиляди наши сънародници в Лондон. За първи път обаче представянето на книгата ще бъде под формата на специална галавечеря с тристепенно меню и музикална програма в Hanging Gardens Banquets. Първоначално предвидените места бяха разпродадени за няколко часа след пускането на билетите, затова организаторите от фен клуб Chicago Reds пуснаха допълнителни билети и увеличиха капацитета на  залата. Билети за вечерта могат да бъдат закупени от чикагските магазини „Малинчо“ и „Сердика“, центрове „Българика“ и „Магура“, както и онлайн.

 

За нас е огромна чест и радост, че Христо Стоичков ще гостува на българската общност в Чикаго. Подготвили сме много изненади и обещаваме, че тази вечер ще се превърне в един прекрасен празник на българския футбол и българския дух, казва  Георги Стойков, председател на фен клуб Chicago Reds и организатор на събитието.

 

Връзката на Стоичков с Чикаго е много специална – първият отбор на Камата в Щатите е именно Chicago Fire и с него спечели Купата на САЩ през 2000 г.  През 2017 г. бе поканен на годишнината на клуба като една от 40-те му легенди.

 

Радваме се, че първата презокеанска визита на Стоичков е именно в Чикаго, където е и най-голямата българска общност. Нещо повече – преди 25 години именно на чикагския стадион Soldier Field България за първи път на световно първенство записа победа. В мача срещу Гърция Камата вкара два гола и постави началото на славното ни представяне на САЩ’94казва Димитър Риков, главен редактор на издателство Софтпрес.

 

„Христо Стоичков. Историята“ излезе в края на октомври 2018 г., отбелязвайки рекордни продажби. Първият тираж бе изчерпан само за седмица, а книгата бе представена в София, Пловдив, Бургас, Ямбол и Варна и оглави всички годишни класации за продажби. Поради огромния читателски интерес, много бързо се наложи отпечатването на трети тираж, а поканите за срещи и представяния както в България, така и в чужбина, не спират.

 

През 2019 г. издателство „Софтпрес“ отбелязва 25 години от основаването си и събитията с участието на Христо Стоичков ще бъдат основен акцент в отбелязването на юбилея. „Христо Стоичков. Историята“ се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г., а очакванията на издателството са тя да е сред най-успешните книги и през тази година. „Софтпрес“ е сред най-големите издателства в България, а портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани така, че да отговарят на мотото „Книги за цялото семейство“.

 

Тaзи новина, корица на книгата и други визуални материали можете да свалите от тук.

За книгата:

Христо Стоичков. Историята

Автори: Христо Стоичков, Владимир Памуков
Страници: 408
Твърди корици
ISBN: 9786191514496
Размер: 153×234
Тегло: 0.75 кг

За допълнителна информация:

Милена Стефанова
[email protected]
0896839483