Религиите по света

(0 мнения)
-10%
7.99 лв. 7.19 лв.
изчерпана

Анотация

„Религиите по света” е третата книга от поредицата „Илюстрована историческа енциклопедия на света” и е изключително интересно и обогатяващо знанията четиво за цялото семейство. Тя e незаменимо помагало в учебния процес.

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

още книги от този жанр

Илюстрована Историческа ЕНЦИКЛОПЕДИЯ на света

РЕЛИГИИТЕ ПО СВЕТА

 

  • В какво вярват хората по света?

  • Кога са възникнали религиите
    и какво е общото между тях?


  • Кои са свещените текстове
    за различните религии?

 

Навярно сте се чудили защо от древни времена хората в най-различни кътчета на света са изпитвали необходимост от вяра, имали са различни богове и са изпълнявали сложни религиозни ритуали. Може би сте се питали какво е общото и различното между християнството и исляма или между боговете в гръцкия и римския пантеон. Знаете ли кои книги се включват в Новия завет? Или как Буда е постигнал просветление?

 

Тази книга ще ви даде отговор на тези и на много други въпроси. Научете повече за историята на различните култури чрез религиозните вярвания – например, защо са се провеждали кръстоносните походи. Религиите отразяват духовните ценности на дадено общество, а знанията за тях ни позволяват да разбираме по-добре света и хората около себе си. „Религиите по света” ще ви запознае с най-важните вярвания от древността до днес и ще ви разкаже кога са се появили те и как са се развили в различните страни.

 

За да бъде четенето на тази книга вълнуващо и полезно преживяване, ние ви предлагаме още:

• Над 200 великолепни цветни илюстрации и снимки

• Специални карета с допълнителна информация за религиозните ритуали и символи, за свещените паметници и историята на духовните водачи

• Хронологични таблици с най-важните дати и събития

 

„Религиите по света” е третата книга от поредицата „Илюстрована историческа енциклопедия на света” и е изключително интересно и обогатяващо знанията четиво за цялото семейство. Тя e незаменимо помагало в учебния процес, при изработването на проекти или презентации на историческа тематика.

-10 % Религиите по света Саймън Адамс 7.99 лв. 7.19 лв. изчерпана


-10 % Религиите по света Саймън Адамс 7.99 лв. 7.19 лв. изчерпана
-10 % Религиите по света Саймън Адамс 7.99 лв. 7.19 лв. изчерпана

Книги от същия автор

-10 % Изчерпан продукт Саймън Адамс 7.19 лв. 7.99 лв.