Компютърна енциклопедия

(0 мнения)
-10%

Автор: Скот Мюлер

25.00 лв. 22.50 лв.
изчерпана

Анотация

Компютърна енциклопедия е написана за хора, които ще избират, инсталират, конфигурират, поддържат и ремонтират компютърни системи, използвани от тях или техните фирми.

ИНФОРМАЦИЯ

 • Ниво: начинаещи, средно напреднали, професионалисти
 • Поредица: Други
 • Страници: 608
 • Дата на издаване: 22.10.2002
 • ISBN: 9546852325
 • Размер: 165x235
 • Тегло: 0.5 кг
 • Наличност: Не
 • Категории: Компютърна литература , Хардуер

добави в любими

сподели

още книги от този жанр

“ Тази книга ви дава най-актуалната информация в областта на компютърните технологии и е авторитетен настолен справочник, с който непременно трябва да разполагате.”
Гордън Мау, главен редактор на списание Maximum PC

КОМПЮТЪРНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ

14-ТО ИЗДАНИЕ
Ч
АСТ ПЪРВА

Независимо дали сте хардуерен експерт или любознателен ентусиаст, това е книгата, която ще промени живота ви.

Компютърна енциклопедия е стандартът в справочниците за PC хардуер и се използва от огромен брой PC професионалисти и любители по цял свят. В това най-ново 14-то издание легендарният автор Скот Мюлер е добавил най-актуална информация за последните компютърни технологии. Задълбочено и балансирано са разгледани всички ключови PC компоненти: процесори, дъни платки, памети, BIOS, IDE и SCSI интерфейси, дискови, оптични устройства и устройства със сменяеми носители, видео и аудио хардуер, USB, FireWire, свързване към Internet, локални мрежи, захранващи блокове и дори PC кутии. Книгата съдържа още подробен индекс за бърза диагностика на над 250 хардуерни проблема и изчерпателен технически речник.

Компютърна енциклопедия е написана за хора, които ще избират, инсталират, конфигурират, поддържат и ремонтират компютърни системи, използвани от тях или техните фирми. За да правите всичко успешно, ви е необходимо познание, много по-високо от това на средния потребител. Тук ще достигнете това ниво на познание.

Горещи теми в първа част:

 • Northwood Pentium 4 процесорът на Intel отдавна не използва Socket 423 дънни платки. Открийте как компанията успя да намали размера на процесорите, въпреки че добави 55 нови извода към корпуса. Прочетете за най-новите 478-изводни Pentium 4 процесори, работещи на фантастични честоти.
 • След изтичане на лицензионното споразумение между Intel и Rambus, Pentium 4 вече не е подвластен на скъпата RDRAM памет. Открийте дали новите системи, базирани на DDR SDRAM, увеличават или намаляват производителността на процесора.
 • AMD се завърнаха в света на рейтингите за производителност. Разберете каква е действителната тактова честота на Athlon XP 2600+ и дали той може да се съревновава с процесорите на Intel, работещи на 2,6GHz.

CD-ROM дискът включва

 • Скот Мюлер на видео! Над 2 часа учебни видео демонстрации, показващи стъпка по стъпка всички съществени умения за изграждане на РС система, както и важни процедури по ъпгрейд и ремонт
 • Стотици страници информация за по-стари системи и техническа документация
 • Спецификации на харддискове с възможност за търсене база данни с хиляди спецификации, които няма да намерите другаде в такъв обем
 • База данни с производители, с възможност за търсене
 • По-ранните издания на книгата в секция Technical Reference

Скот Мюлер е най-уважаваният и авторитетен хардуерен експерт в индустрията. В своите семинари по поддръжка и ъпгрейд на РС системи е обучил хиляди компютърни професионалисти и любители. От неговата Компютърна енциклопедия вече са продадени над 2,2 милиона копия. Това го превръща в най-четения автор на литература за компютърен хардуер в цял свят, а книгата му в класика. Скот е водил семинари по всички краища на света и е обучил хиляди технически лица по поддръжка на персонални компютри в САЩ, Канада, Австралия и Европа. Негови статии се появяват в най-реномираните издания на компютърна тематика. Той е чест гост в различни телевизионни и радио програми.

-10 % Компютърна енциклопедия Скот Мюлер 25.00 лв. 22.50 лв. изчерпана


-10 % Компютърна енциклопедия Скот Мюлер 25.00 лв. 22.50 лв. изчерпана
-10 % Компютърна енциклопедия Скот Мюлер 25.00 лв. 22.50 лв. изчерпана

Книги от същия автор

-10 % Изчерпан продукт Скот Мюлер 18.00 лв. 20.00 лв.
-10 % Изчерпан продукт Скот Мюлер 18.00 лв. 20.00 лв.