Лудостта на тълпите

(0 мнения)
-10%

Автор: Луиз Пени

23.99 лв. 21.59 лв.

Анотация

Новият роман от поредицата за инспектор Гамаш връща читателя в любимото селце Трите бора, за да го сблъска с тъмни тайни, които понякога се крият в най-светлите идеи. Една на пръв поглед безобидна лекция отключва лавина от събития, които ще изправят Арман, Жан-Ги и всички в селото не само пред поредното убийство, а и пред риска да загубят вярата, че „всичко ще бъде наред“.
прочети откъс

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

още книги от този жанр

Страхливец. Никой никога не е наричал инспектор Арман Гамаш така. Дори най-големите му врагове. До деня, в който шефът на отдел „Убийства“ чува обвинението от устата на приятел. Причината? Опитът му да отмени провеждането на публична лекция по време на празничните дни. Лекторът е Абигейл Робинсън, професор по статистика, и когато Арман е помолен да се погрижи за сигурността на събитието, той е убеден, че няма да има проблеми. Кой би се заинтересувал от научна беседа на английски в Квебек, когато може да пие горещ шоколад и да кара ски? Но докато прави предварително проучване за гостуващата лекторка, Гамаш открива, че идеите й са в разрез с всичко, в което той самият вярва като човешко същество.
И крият заплаха да разпалят пълнокръвен кошмар.
Възгледите на професор Робинсън се разпространяват като зараза из цялата страна. Опирайки се на статистиката, тя обещава край на проблемите. Но на каква цена? Истина и факти, реалност и илюзии се смесват дотолкова, че вече никой не може да ги различи. Но всеки е принуден да вземе страна.
Някои го правят с пистолет в ръка.
Когато опитът за убийство по време на лекцията е последван от истинско престъпление, на Арман Гамаш и екипа му се пада задачата да тръгнат по стъпките на убиеца. И да се сблъскат със събития, които разкриват най-тъмните страни на човешката природа.
Въпросът е дали ще могат да запазят собствения си здрав разум сред лудостта на тълпите.

 

Луиз Пени е канадска журналистка и писателка, която още с първия си роман от поредицата за инспектор Гамаш получава единайсет литературни награди, включително „Артър Елис“, „Бари“, „Антъни“ и „Дагър“. Пени е единствената в света деветкратна носителка на литературния приз „Агата Кристи“ и е удостоена с Ордена на Канада за приноса й в литературата и канадската култура. Романите й са преведени на повече от трийсет езика и са издадени в многохилядни тиражи.

-10 % Лудостта на тълпите Луиз Пени 23.99 лв. 21.59 лв. добави в кошницата
Луиз Пени единствената в света деветкратна носителка на литературния приз „Агата Кристи“ и е удостоена с Ордена на Канада за приноса й в литературата и канадската култура. Романите й са преведени на повече от трийсет езика и са издадени в многохилядни тиражи.

-10 % Лудостта на тълпите Луиз Пени 23.99 лв. 21.59 лв. добави в кошницата
-10 % Лудостта на тълпите Луиз Пени 23.99 лв. 21.59 лв. добави в кошницата

Книги от същия автор

-10 % Убийството на художника Луиз Пени 14.39 лв. 15.99 лв.
-10 % Жестокият месец Луиз Пени 14.39 лв. 15.99 лв.
-10 % Камъкът на смъртта Луиз Пени 14.39 лв. 15.99 лв.
-10 % Отровни думи Луиз Пени 15.29 лв. 16.99 лв.
-10 % Сенки в снега Луиз Пени 15.29 лв. 16.99 лв.
-10 % Измамна светлина Луиз Пени 15.29 лв. 16.99 лв.