Ян Бибиян

(0 мнения)
-10%

Автор: Елин Пелин

9.99 лв. 8.99 лв.

Анотация

„Ян Бибиян“ и „Ян Бибиян на Луната“ в едно. Това издание на незабравимия роман на Елин Пелин е част от поредицата в помощ на учениците и е прекрасен начин за първа среща с приключенията на Ян, Фют и лунагите!
прочети откъс

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

още книги от този жанр

Аз съм Ян Бибиян, аз съм малък като залък, силен като великан.

„В едно малко градче, при една висока планина, при една голяма река имаше едно хлапе. Но то не приличаше на другите“ – така започва първият български фантастичен роман за деца, който среща читателите с Ян Бибиян и неговите чудни приключения.
Съчетавайки по неповторим начин приказното начало с научната фантастика, майсторското перо на Елин Пелин създава свят, населен с чудати същества, който вълнува всяко хлапе, защото разказва за израстването и борбата със злото, за истинските приятелства и постигането на най-смелите мечти.

 

В това издание са включени и двете части на романа – „Ян Бибиян“ и „Ян Бибиян на Луната“. Публикувани за първи път през 1933 г. и 1934 г., днес те се срещат с ново поколение читатели. И разкриват пред тях различна и вълнуваща страна от творчеството на Елин Пелин, което малчуганите познават от сладкодумните приказки и басни, а по-големите ученици – от великолепните разкази, от повестта „Гераците“ и от сборника „Под манастирската лоза“.

-10 % Ян Бибиян Елин Пелин 9.99 лв. 8.99 лв. добави в кошницата


-10 % Ян Бибиян Елин Пелин 9.99 лв. 8.99 лв. добави в кошницата
-10 % Ян Бибиян Елин Пелин 9.99 лв. 8.99 лв. добави в кошницата

Книги от същия автор

-10 % Елин Пелин. Избрани творби Елин Пелин 5.39 лв. 5.99 лв.
-10 % Елин Пелин. Приказки Елин Пелин 7.19 лв. 7.99 лв.
-5 % Изчерпан продукт Елин Пелин 2.84 лв. 2.99 лв.