Царството на слепите

(0 мнения)
-10%

Автор: Луиз Пени

19.99 лв. 17.99 лв.

Анотация

14-ият роман от бестселър поредицата на Луиз Пени! Завръщането в Трите бора е белязано от мистериозно завещание, което изправя Гамаш пред нова загадка и поредното мистериозно убийство. Но онова, което поглъща мислите му, е неразрешеният случай, довел до отстраняването му от поста главен комисар. „Царството на слепите“ е роман за тъмната заплаха от собствените ни действия, в който въпреки всичко блести светлината на надеждата. Защото, както пише Луиз Пени, в книгите й наред с криминалния сюжет се говори за „доброта, приемане, благодарност. Те не са толкова за смъртта, колкото за живота“.
прочети откъс

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

още книги от този жанр

Когато Арман Гамаш получава странна покана да се яви в изоставена ферма, бившият главен комисар на Sûreté du Québec не се колебае да последва любопитството си. Оказва се, че заедно със собственичката на книжарницата в Трите бора – Мирна Ландерс, и един млад строител от Монреал, Гамаш е избран за изпълнител на завещание.
Никой от тримата не познава починалата. А завещанието е толкова необичайно, че всички се питат дали жената е била с ума си. Но когато в изоставената ферма е открит труп, въпросите бързо се сменят – възможно ли е привидно странното завещание да е предупреждение? Или заплаха?
Поредната опасност, която дебне Гамаш. Макар и далеч по-малка от ужаса, който владее ума му през последните месеци.
Вътрешното разследване за събитията, довели до отстраняването му от длъжност, продължава. За да нанесе съкрушителен удар на наркокартелите, Гамаш е позволил значително количество опиоиди да се изплъзне от ръцете на полицията. Наркотиците са достатъчни да причинят смъртта на хиляди и времето на бившия главен комисар изтича. Той трябва да ги открие. Отчаяните времена изискват отчаяни действия. Но Гамаш скоро разбира, че сляпото желание да залови наркотика го води към мрак, населен с чудовища.



Луиз Пени е канадска журналистка и писателка, която още с първия си роман от поредицата за инспектор Гамаш получава единайсет литературни награди, включително „Артър Елис“, „Бари“, „Антъни“ и „Дагър“. Пени е единствената в света осемкратна носителка на литературния приз „Агата Кристи“ и е удостоена с Ордена на Канада за приноса й в литературата и канадската култура. Романите й са преведени на повече от трийсет езика и са издадени в многохилядни тиражи.
-10 % Царството на слепите Луиз Пени 19.99 лв. 17.99 лв. добави в кошницата
Луиз Пени единствената в света деветкратна носителка на литературния приз „Агата Кристи“ и е удостоена с Ордена на Канада за приноса й в литературата и канадската култура. Романите й са преведени на повече от трийсет езика и са издадени в многохилядни тиражи.

-10 % Царството на слепите Луиз Пени 19.99 лв. 17.99 лв. добави в кошницата
-10 % Царството на слепите Луиз Пени 19.99 лв. 17.99 лв. добави в кошницата

Книги от същия автор

-10 % Убийството на художника Луиз Пени 14.39 лв. 15.99 лв.
-10 % Жестокият месец Луиз Пени 14.39 лв. 15.99 лв.
-10 % Камъкът на смъртта Луиз Пени 14.39 лв. 15.99 лв.
-10 % Отровни думи Луиз Пени 15.29 лв. 16.99 лв.
-10 % Сенки в снега Луиз Пени 15.29 лв. 16.99 лв.
-10 % Измамна светлина Луиз Пени 15.29 лв. 16.99 лв.