Тайната на книжаря

(0 мнения)
-10%
18.99 лв. 17.09 лв.

Анотация

Нов роман от авторката на „Парижкият апартамент“, вдъхновен от забележителния живот на писателката Нанси Митфорд! „Тайната на книжаря“ пренася читателя в Лондон по време на Втората световна война и в наши дни. Умело преплитайки минало и настояще, реални факти и въображение, Мишел Гейбъл създава история, която топли и напомня, че „книгите трябва да носят удоволствие, а библиотеките – да напомнят на хората за нещата, които обичат“.
прочети откъс

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

още книги от този жанр

Истинско удоволствие от начало до край, литературно пиршество за наслада на всеки любител на книгите!
Кейт Куин

Тя е аристократка, успешна писателка и дейна участничка в сложните шпионски игри през Втората световна война – Мишел Гейбъл превръща невероятния живот на Нанси Митфорд в завладяващ роман! 
Лондон, 1942 г. Докато бомбардировките разтърсват британската столица, а немските шпиони са навсякъде, Нанси Митфорд се опитва да залепи парчетата от срутения си живот. На писателската й кариера е сложен край, в личния й живот господства самотата, а финансите й са пред пълен крах, докато петте й сестри продължават да привличат вниманието.
Отчаяно търсейки нещо, което да й осигури разтуха от мрачните мисли и постъпления в изтънелия портфейл, Нанси поема управлението на книжарница „Хейуд Хил“, докато собственикът й е на фронта.
Книгите и литературните срещи, които организира за ексцентричните си приятели, се превръщат в уютно убежище. Докато един мистериозен френски офицер не настоява, че има история, която тя непременно трябва да разкаже. 
Осемдесет години по-късно светът е по дирите на изчезнал ръкопис на Нанси Митфорд. Търсене, което ще осигури на една млада жена така желаното коледно чудо. И ще разкрие неподозирана връзка между минало и настояще.

Определян от критиците като завладяваща история с пълнокръвни герои и неочаквани обрати, „Тайната на книжаря“ от Мишел Гейбъл е не просто исторически роман за една незабравима личност, а вълнуващ разказ за силата на книгите да осветяват пътя и в най-непрогледния мрак. 
-10 % Тайната на книжаря Мишел Гейбъл 18.99 лв. 17.09 лв. добави в кошницата


-10 % Тайната на книжаря Мишел Гейбъл 18.99 лв. 17.09 лв. добави в кошницата
-10 % Тайната на книжаря Мишел Гейбъл 18.99 лв. 17.09 лв. добави в кошницата

Книги от същия автор

-10 % Лятото, когато срещнах Джак Мишел Гейбъл 17.09 лв. 18.99 лв.
-10 % Изчерпан продукт Мишел Гейбъл 15.30 лв. 17.00 лв.
-10 % Изчерпан продукт Мишел Гейбъл 15.30 лв. 17.00 лв.
-10 % Изчерпан продукт Мишел Гейбъл 16.19 лв. 17.99 лв.