Глина – твърда корица

(0 мнения)
-10%
23.99 лв. 21.59 лв.

Анотация

Луксозно издание с твърди корици на бестселъра на Виктория Бешлийска! „Глина“ е книга за любовта като съзидание и наказание. За ревността като проклятие. За мистичната сила на един майстор, който ведно с глината вае съдбата си.
прочети откъс

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

още книги от този жанр

Легенда разказва, че през XVII век самобитните грънчари от малкото село Бусинци, Трънско, получили благословията на турския султан единствени да пътуват свободно в границите на империята, за да продават стоката си. Толкова първична сила, красота и простота имало в бусинската керамика, че отваряла и сърца, и врати. Отваря и страниците на „Глина“. Романът взема необработената пръст на легендата и я завърта на писателския чарк, за да извае история, която се лее като вода и пречиства като огън.

Направени сме не от думи, а от кал.
Шепа от калта ако дадеш на някого, всичко си му дал.
Ако той ти върне от калта сърце, значи всичко имаш.

Тя е Жара – с име, родено от светлината на огъня, и нрав на буен планински поток. Той е Велико – майстор грънчар по наследство и по сърце, който диша с глината и живее за чарка. Срещата им е като досег на пламъка с полъх – въздухът може да разгори искрата също толкова лесно, колкото и да я накара да изтлее. Но когато на пътя й се изправя съдбата на цялото село, любовта им неволно се превръща в цяр за общата болка. Велико знае, че от пръстите му може да излезе онова, което ще откупи свободата на бусинските майстори. Но не подозира, че глината в сърцето му ще подпечата Жара като своя.

 

Виктория Бешлийска е филолог по образование и откривател по призвание. Работила е като учител и редактор на художествена литература. Днес професионалният й път е свързан с маркетинга. Автор е на „По дирите на думите“ – блог, който събира стари български думи, лични спомени и истории. „Глина“ е дебютният роман на Виктория, в който са втъкани много от думите, представени в блога.

-10 % Глина – твърда корица Виктория Бешлийска 23.99 лв. 21.59 лв. добави в кошницата
Виктория Бешлийска е автор на бестселъра „Глина“, спечелил сърцата на десетки хиляди читатели и отличен с престижни награди като „Избор на книжарите“ на книжарница „Хеликон“ за 2021 г., „Книга на 2021 г.“ според зрителите на предаването „Библиотеката“ и европейската награда за дебют „Еврокон 2022“. Бешлийска е филолог по образование и откривател по призвание. Създател е на блога „По дирите на думите“.

-10 % Глина – твърда корица Виктория Бешлийска 23.99 лв. 21.59 лв. добави в кошницата
-10 % Глина – твърда корица Виктория Бешлийска 23.99 лв. 21.59 лв. добави в кошницата

Книги от същия автор

-10 % Глина – мека корица Виктория Бешлийска 17.09 лв. 18.99 лв.
-10 % Сърце – твърда корица Виктория Бешлийска 26.10 лв. 29.00 лв.
-10 % Сърце – мека корица Виктория Бешлийска 21.60 лв. 24.00 лв.
-10 % Изчерпан продукт Виктория Бешлийска 22.50 лв. 25.00 лв.