Парижката библиотека

(0 мнения)
-10%
18.99 лв. 17.09 лв.

Анотация

Вдъхновен от истинската история на Американската библиотека в Париж по време на Втората световна война, това е роман за всички, влюбени в книгите. Прекрасно написан разказ за приятелствата, любовта, литературата и изборите, които променят живота ни.
прочети откъс

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

още книги от този жанр

Най-хубавото на Париж? Че е град на читатели.

Вдъхновен от истинската история на Американската биб­лиотека в Париж по време на Втората световна война, „Парижката библиотека“ е незабравим роман за силата на книгите.

Когато нацистите влизат в Париж, светът на Одил Суше вне­запно се преобръща. Заплашени са семейството й, любовта и центърът на нейния свят – Американската библиотека в Па­риж. За младата французойка Библиотеката е не просто работното място на мечтите й, тя е дом, в който открива приятел­ства, независимост и смисъл. По време на окупацията за Одил и колегите й няма друг избор, освен да използват единственото оръжие, с което разполагат – книгите. Докато животът в Париж утихва, залите на Библиотеката кипят от живот – стотици томове се опаковат, за да бъдат изпратени на фронта, десетки други намират своя таен път до еврейските читатели, а в пе­риодичния отдел продължава да се събира малката групичка влюбени в литературата.

Библиотеките са бели дробове. Книгите са свеж въздух, който вдишваме, за да поддържаме ритъма на сърцето… да запазим надеждата жива – казва директорката на Библиотеката. Но когато войната свършва, Одил е изправена пред предателство, което дори книгите не успяват да заличат. Решенията, взети тогава, я преследват години по-късно на друг континент.

 

 

Обявена за една от най-очакваните книги на годината от Library Journal и Goodreads, „Парижката библиотека“ на Джанет Скеслин Чарлс е роман за изборите, които правим, и силите, които променят живота ни – любовта, приятелствата, книгите. Вдъхновяващ разказ за героизма, който понякога вирее на най-тихите места – библиотеките.

-10 % Парижката библиотека Джанет Скеслин Чарлс 18.99 лв. 17.09 лв. добави в кошницата
Джанет Скеслийн Чарлс проявява интерес към изумителната реална история на библиотекарите, които се опълчват на нацистките „Защитници на книгите“, докато работи като програмна ръководителка на Американската библиотека в Париж. Романът й „Парижката библиотека“ е публикуван на двайсет езика. Джанет разделя времето си между Монтана и Париж.

-10 % Парижката библиотека Джанет Скеслин Чарлс 18.99 лв. 17.09 лв. добави в кошницата
-10 % Парижката библиотека Джанет Скеслин Чарлс 18.99 лв. 17.09 лв. добави в кошницата