Жената на поета

(1 мнение)
-10%
17.00 лв. 15.30 лв.

Анотация

Разтърсващата история на Наталия Пушкина вдъхновява роман, който пренася читателя в сърцето на руския императорския двор и рисува незабравим образ на великия Пушкин.
прочети откъс

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

добави в goodreads

сподели

Когато един мъж ви казва, че е готов да умре за вас, понякога трябва да му повярвате. Защото да позволиш на съпруга си да загине на бойното поле на честта, е позорно, по-лошо дори от това да го убиеш със собствената си ръка.

На шестнайсет Наталия Гончарова среща съдбата си в пронизващия поглед на Пушкин. Любовта между двамата пламва мигновено. Страстта е поглъщаща и вдъхновява любовни писма и велики поеми. Но семейното щастие на младата двойка скоро е белязано от ревност и интриги, които водят до фатален край.
„Жената на поета“ започва от най-трагичния дуел в историята, за да ни пренесе назад към пищния блясък на руския императорски двор и да ни плени с образа на една жена, решена да следва сърцето си. Тук исторически факти и литературна класика се преплитат с интимен поглед към ежедневието на гениалния поет и неговата забележителна съпруга, създавайки свят, в който читателят неизбежно се влюбва.

Дженифър Лам е историк по образование и пътешественик по призвание. Пътувала е из Европа и Русия и е работила по образователни и благотворителни проекти. „Жената на поета“ е третият й роман.
-10 % Жената на поета Дженифър Лам 17.00 лв. 15.30 лв. добави в кошницата


-10 % Жената на поета Дженифър Лам 17.00 лв. 15.30 лв. добави в кошницата
-10 % Жената на поета Дженифър Лам 17.00 лв. 15.30 лв. добави в кошницата
Поля Кръстева Рейтинг
Съдбовната любовна история на великолепния Пушкин и очарователната нежна Наталия в приказната и магична Русия.История с хиляди отблясъци и отражения нау пищния лукс в двореца и нюанси тъмнина на сплетничество,завист,лицемерие,аморалност и чиста злоба. Образът на мадам Пушкина е въплъщение на жената мечтателка и романтичка,осъзнаваща преходността на красотата си.Жена,копнееща за всепоглъщаща любов и свобода.Одухотворена,решителна и нежна,но попаднала в центъра на интригите и вниманието на царя.Жертва на обстоятелствата и порядките на несправедлия царски двор. Пушкин в целия си блясък,великолепен във всички измерения на човешките качества,отдаден на любимата си жена и на страстта си към перото,мъж на честта. Книгата е написана увлекателно.Героите са пълнокръвни и събитията следват естествения си ход,дълбочина в описанията и диалозите.Четенето на тази книга е прекрасно изживяване.Благодарности към издателството.