Левски

(1 мнение)
-10%

Съставител: Христина Йотова

5.99 лв. 5.39 лв.

Анотация

Тази книжка запознава читателя с живота и делото на Васил Левски – истинския човек, а не застиналия във времето си герой. А в края й са поместени и едни от най-известните произведения, писани за Апостола: „Апостолът в премеждие“, „Левски“ и „Чистият път“от Иван Вазов и „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев.
прочети откъс

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя, губя само мене си.
В тази биографична книжка запознаваме родолюбивия читател с живота и делото на Васил Левски. Тук Дякона е представен съвсем истински, а не като застинал във времето герой, останал далече в миналото. Макар и най-обикновен човек, Апостола е притежавал несравними дух и увереност, че делото му ще успее. Имал е сили да следва избрания път - не за почести и слава, а за да допринесе за благоденствието на народа и Отечеството си. Днес той е пример за всички нас и мерило за върховете на националния ни дух. 
В края на книгата са поместени и някои от най-известните произведения, писани за Левски - „Апостолът в премеждие“, „Левски“ и „Чистият път“ от Иван Вазов и „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев. За улеснение на днешния читател след някои остарели думи в скоби са отбелязани най-близките им до съвременния език значения.
-10 % Левски Христина Йотова 5.99 лв. 5.39 лв. добави в кошницата
Христина Йотова е преводач, редактор и автор на детски книги - част от екипа на издателство „Софтпрес“. Тя създава текстовете с идеята, че малките читатели заслужават специално отношение и уважение; че българския език – богат, ярък, пъстър и многолик, е незаменимо средство за стимулиране на детското въображение; че онези, които от най-ранна възраст са привлечени от магията на писаното слово, стават искрени ценители на богатството и необятността на света на книгите.

-10 % Левски Христина Йотова 5.99 лв. 5.39 лв. добави в кошницата
-10 % Левски Христина Йотова 5.99 лв. 5.39 лв. добави в кошницата
Геновева Рейтинг
Много подходяща за деца, които искат да научат повече за Левски! Може да помогне и в училище

Книги от същия автор

-10 % Славни български победи Христина Йотова 26.99 лв. 29.99 лв.
-10 % Аспарух. Битката при Онгъла Христина Йотова 3.59 лв. 3.99 лв.
-10 % Тервел. Победителят при Константинопол Христина Йотова 3.59 лв. 3.99 лв.
-10 % Крум. Битката при Върбишкия проход Христина Йотова 3.59 лв. 3.99 лв.
-10 % Симеон. Битката при Ахелой Христина Йотова 3.59 лв. 3.99 лв.
-10 % Иван Асен II. Битката при Клокотница Христина Йотова 3.59 лв. 3.99 лв.