Момичето преди

(1 мнение)
-10%
17.99 лв. 16.19 лв.
изчерпана

Анотация

Две жени. Един невероятен дом. История, белязана с тайни и кръв. Добре дошли на Фолгейт Стрийт 1. Оставете до вратата всички очаквания, най-обсъжданият психологически трилър на годината е тук, за да ви разтърси.
прочети откъс

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

добави в goodreads

сподели

още книги от този жанр

ПРЕДИ теб бе тя. СЕГА е мъртва.

Къщата е архитектурен шедьовър. Минималистичен интериор. Простор и светлина. Перфектното място да изтриеш болката. Да се преродиш. Но има правила. Загадъчният архитект, проектирал жилището, изисква желязна дисциплина и пълен контрол. Въпреки невероятните системи за сигурност този дом не е крепост, той е школа. Изисква, проверява, променя.
В мига, в който Джейн прекрачва прага на Фолгейт Стрийт 1, тя е покорена от усещането за хармония, което носи къщата, и привлечена от деспотичния й създател. Скоро обаче научава, че миналото на перфектното жилище е белязано с кръв. Ема – момичето, живяло тук преди, умира при неясни обстоятелства. Докато се опитва да разкрие мистерията, Джейн разбира, че общото между нея и Ема не е единствено невероятната външна прилика. И тя като Ема е на прага на ново начало след изживяна трагедия. Сега взема същите решения, доверява се на същите хора и е заплашена от същия край.

Преплитайки съдбата на две жени в калейдоскоп от болка, измами, смърт и двуличие, „Момичето преди” е хипнотичен роман в традицията на „Не казвай сбогом”. Книгата е първият психологически трилър на Дж. П. Дилейни – псевдоним на писател, публикувал бестселъри под различни именa. Още с излизането си се нарежда на челните места в класациите на New York Times, USA Today, Amazon, Barnes and Noble и UK Nielsen и вече е издадена в тридесет и девет страни. „Момичето преди” ще се появи и на голям екран под режисурата на носителя на „Оскар” Рон Хауърд, известен с филми като „Аполо 13”, „Красив ум” и „Шифърът на Леонардо”.

 

Дж. П. Дилейни разплита сюжета с изумително майсторство, а напрежението през цялото време не те оставя да си поемеш дъх.
Аз чета

В този психотрилър никой не е такъв, какъвто изглежда, всеки пази тайни, всеки лъже […] няма как да ви стане скучно, защото нови разкрития за същността на героите дебнат от всяка страница.
Chetivo.bg

До такава степен авторът успя да ме потопи в историята, че започнах да се плаша лекичко даже от своя дом.
Дневникът на един книжен тигър

-10 % Момичето преди Дж. П. Дилейни 17.99 лв. 16.19 лв. изчерпана
Дж. П. Дилейни е псевдоним на писател, публикувал бестселъри под различни имена. „Повярвай ми” е вторият му психологически трилър след изключително успешния „Момичето преди”.

-10 % Момичето преди Дж. П. Дилейни 17.99 лв. 16.19 лв. изчерпана

Дж. П. Дилейни разплита сюжета с изумително майсторство, а напрежението през цялото време не те оставя да си поемеш дъх.
Аз чета

В този психотрилър никой не е такъв, какъвто изглежда, всеки пази тайни, всеки лъже […] няма как да ви стане скучно, защото нови разкрития за същността на героите дебнат от всяка страница.
Chetivo.bg

До такава степен авторът успя да ме потопи в историята, че започнах да се плаша лекичко даже от своя дом.
Дневникът на един книжен тигър


Напълно заслужено „Момичето преди” е „топ момичето” сред трилърите този сезон.
– The Washington Post

Джей Пи Дилейни създава истински съспенс.
– Vanity Fair

Няма да сте в състояние да се откъснете от тази книга… Феновете на „Не казвай сбогом” и „Момичето от влака” ще осъзнаят, че не просто има други книги от същия тип, а и че са още по-вълнуващи.
–American Booksellers Association

Това ще е най-обсъжданата книга на 2017!
– InStyle

Дилейни е създал наистина зловеща и завладяваща атмосфера… Структурата на романа, който се прехвърля напред и назад, докато първо Ема, а после и Джейн започват да поставят под съмнение невероятния си късмет, е блестящо изпипана. Страниците летят.
– USA Today

Една от най-добрите книги, които ще прочетете през 2017… „Момичето преди” ще заплени феновете на психологически трилъри.
– New York Journal of Books

Поглъщащ психологически трилър… Прецизно и елегантно Дилейни разкрива тайните на героите една по-една, докато оголи истината за всеки от тях.
– Publishers Weekly

Момичето преди” е майсторски изпълнен, омагьосващ роман, който придава изцяло ново измерение на жанра… Зарът се върти и върти, а краят със сигурност ще остави читателя изумен и доволен.
– Booklist

Моментално бях сграбчен и запленен от стегнатия и елегантен стил. Погълнах романа.
– Питър Джеймс, автор на Love You Dead

Ненадминат психологически съспенс… интелигентно конструиран трилър.
– The Bookseller

Интензивно и вълнуващо – това е перфектното четиво за фенове на психологическите трилъри, а минималистите могат да открият някои идеи. И в двата случая – откажете се от ненужните вещи и се подгответе за необикновен престой в модернистична къща, пълна с мистерии.
– Shelf Awareness

Дълбоко пристрастяващ литературен трилър, който заслужава да бъде е един от най-големите успехи на годината.
– Daily Express

Напрежението бавно се покачва и води до разтърсваща кулминация. Наистина интелигентен трилър.
– Daily Mail

Перфектен трилър, от онези, които увличат още от първото изречение и не пускат до края… Завладява и задоволява всички читателски претенции… Изключително находчива идея и брилянтно изградени герои…
– Big Issue North

Точно като архитектът на къщата, който е привърженик на минимализма, езикът е кристално ясен, чист и обран, а сюжетът приковава.
– Wiltshire View

Момичето преди” наистина си заслужава всички суперлативи… опъва нервите до край… Сложна плетеница от мании… Кажете „Сбогом” на ноктите си!
– Boundless-10 % Момичето преди Дж. П. Дилейни 17.99 лв. 16.19 лв. изчерпана
Геновева Рейтинг
Чете се много бързо, но напрежението не те пуска до края. Не успях да отгатна кой е убиецът!

Книги от същия автор

-10 % Повярвай ми Дж. П. Дилейни 16.19 лв. 17.99 лв.