Сорая

(0 мнения)
-10%
17.00 лв. 15.30 лв.
изчерпана

Анотация

Спиращата дъха история на 20-годишна сирийка, която бяга от войната в Сирия и се подслонява в Турция с надеждата за ново бъдеще. Сорая е принудена да се омъжи за трийсет години по-възрастен мъж и попада в капан, по-смъртоносен и от войната: любовта.
прочети откъс

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

добави в goodreads

сподели

още книги от този жанр

Базирана на журналистически разследвания от бежанските лагери в Турция.


Когато любовта е по-разрушителна от войната...

Любовта е по-силна от всяка война, защото е по-унищожителна… 
Двайсетгодишната Сорая бяга от войната в Сирия, където градовете миришат на гняв и кръв, и се подслонява в Турция с надеждата за ново бъдеще. Когато се съгласява да се омъжи за трийсет години по-възрастен мъж, попада в още по-смъртоносен от войната капан: любовта.

Война, лагер, робство и многоженство… Журналистката Мелтем Йълмаз описва спиращата дъха история на една сирийка, прегърнала своята искрица надежда в житейската безизходица, където няма място за обич. Драматичен и затрогващ е разказът за белезите в душите на бежанците, спасили се от гражданската война в родината си. Разтърсващо емоционален, в духа на класиката „Не без дъщеря ми“, неудобният роман „Сорая“ говори през гледната точка на всичките си герои, а изводите оставя на читателя. 

Мелтем Йълмаз е млад журналист и автор на три книги, магистър по английска филология. Tя е гласът на непривилегированите – бежанци, бездомници и малтретирани жени. За работата си e отличена с редица награди. „Сорая“ е сред селектираните книги на Berlinale Film Festival 2016 като най-подходящи за филмиране.
-10 % Сорая Мелтем Йълмаз 17.00 лв. 15.30 лв. изчерпана


-10 % Сорая Мелтем Йълмаз 17.00 лв. 15.30 лв. изчерпана
-10 % Сорая Мелтем Йълмаз 17.00 лв. 15.30 лв. изчерпана