Парижкият апартамент

(1 мнение)
-10%
17.00 лв. 15.30 лв.
изчерпана

Анотация

Прекрасен дебют, вдъхновен от истинска история, който събира исторически факти, любов и неподозирани тайни и ухае на шампанско и френски сладкиши!

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

добави в goodreads

сподели

още книги от този жанр

Мишел Гейбъл

 

Парижкият апартамент

 

Вдъхновен от истинска история

 

Когато шефът на Ейприл Воут й съобщава за находките в изоставен апартамент, експертката от „Сотбис“ не чува „прах“, „плъхове“ и „вехтории от XIX век“. Чува Париж. Чува бягство.

Във Франция Ейприл бързо открива, че апартаментът не е просто склад с антики. Под пластовете паяжини, в застоялия въздух с дъх на стар парфюм се крие истинска съкровищница, в която най-ценното не е от злато.

Първо, великолепен портрет от един от майсторите на бел епок. Второ, дневници, написани от жената, изобразена на картината – известна куртизанка, чиято история се оказва далеч по-вълнуваща от пищното й деколте.

Вече не става въпрос за кресла в стил Луи XVI и за изящни сервизи, които ще донесат милиони на търг.
Става въпрос за живот. Всъщност за два живота.

С помощта на дразнещо сексапилен парижки адвокат и ръкописите на куртизанката Ейприл се опитва да разкрие тайните, погребани в апартамента. И докато се рови в живота на другата жена, започва все по-често да анализира своя. Отвъд Oкеана я очакват неверен съпруг и куп проблеми. Дали в чуждото минало се крие път към собственото й бъдеще?

 

Вдъхновен от истинската история на апартамент, открит недокосван в продължение на десетилетия, романът на Мишел Гейбъл умело преплита реални факти и имена като тези на Пруст и Юго с разказ за две необикновени жени, всяка от които се учи да бъде щастлива. Прекрасен дебют, който рисува Париж от бел епок и в наши дни и ухае на шампанско и френски сладкиши.

 

 

-10 % Парижкият апартамент Мишел Гейбъл 17.00 лв. 15.30 лв. изчерпана


-10 % Парижкият апартамент Мишел Гейбъл 17.00 лв. 15.30 лв. изчерпана
-10 % Парижкият апартамент Мишел Гейбъл 17.00 лв. 15.30 лв. изчерпана
Моника Адлер Рейтинг
Увлекателно четиво за свободното време, но му давам две звезди, защото не може да се оставят непреведени цели изрази. Човек не е длъжен да говори всички езици, за да чете книга. За съжаление не бих я препоръчала именно поради факта, че 90% от чуждо езиковите изрази не са преведени.

Книги от същия автор

-10 % Лятото, когато срещнах Джак Мишел Гейбъл 17.09 лв. 18.99 лв.
-10 % Тайната на книжаря Мишел Гейбъл 17.09 лв. 18.99 лв.
-10 % Изчерпан продукт Мишел Гейбъл 15.30 лв. 17.00 лв.
-10 % Изчерпан продукт Мишел Гейбъл 16.19 лв. 17.99 лв.