Парижкият апартамент

(1 мнение)
-10 %
17.00 лв. 15.30 лв.

Анотация

Прекрасен дебют, вдъхновен от истинска история, който събира исторически факти, любов и неподозирани тайни и ухае на шампанско и френски сладкиши!

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

добави в goodreads

сподели

още книги от този жанр

Мишел Гейбъл

 

Парижкият апартамент

 

Вдъхновен от истинска история

 

Когато шефът на Ейприл Воут й съобщава за находките в изоставен апартамент, експертката от „Сотбис“ не чува „прах“, „плъхове“ и „вехтории от XIX век“. Чува Париж. Чува бягство.

Във Франция Ейприл бързо открива, че апартаментът не е просто склад с антики. Под пластовете паяжини, в застоялия въздух с дъх на стар парфюм се крие истинска съкровищница, в която най-ценното не е от злато.

Първо, великолепен портрет от един от майсторите на бел епок. Второ, дневници, написани от жената, изобразена на картината – известна куртизанка, чиято история се оказва далеч по-вълнуваща от пищното й деколте.

Вече не става въпрос за кресла в стил Луи XVI и за изящни сервизи, които ще донесат милиони на търг.
Става въпрос за живот. Всъщност за два живота.

С помощта на дразнещо сексапилен парижки адвокат и ръкописите на куртизанката Ейприл се опитва да разкрие тайните, погребани в апартамента. И докато се рови в живота на другата жена, започва все по-често да анализира своя. Отвъд Oкеана я очакват неверен съпруг и куп проблеми. Дали в чуждото минало се крие път към собственото й бъдеще?

 

Вдъхновен от истинската история на апартамент, открит недокосван в продължение на десетилетия, романът на Мишел Гейбъл умело преплита реални факти и имена като тези на Пруст и Юго с разказ за две необикновени жени, всяка от които се учи да бъде щастлива. Прекрасен дебют, който рисува Париж от бел епок и в наши дни и ухае на шампанско и френски сладкиши.

 

 

-10 % Парижкият апартамент Мишел Гейбъл 17.00 лв. 15.30 лв. добави в кошницата


-10 % Парижкият апартамент Мишел Гейбъл 17.00 лв. 15.30 лв. добави в кошницата
-10 % Парижкият апартамент Мишел Гейбъл 17.00 лв. 15.30 лв. добави в кошницата
Моника Адлер Рейтинг
Увлекателно четиво за свободното време, но му давам две звезди, защото не може да се оставят непреведени цели изрази. Човек не е длъжен да говори всички езици, за да чете книга. За съжаление не бих я препоръчала именно поради факта, че 90% от чуждо езиковите изрази не са преведени.

Книги от същия автор