Златна книга на таланта

(0 мнения)
-10%

Автор: Даниел Койл

9.99 лв. 8.99 лв.
изчерпана

Анотация

Независимо дали развивате таланта си в областта на науката, спорта, изкуството или бизнеса, ако някога сте се питали „Как да стана по-добър?“, тази книга е точно за вас.

ИНФОРМАЦИЯ

  • Преводач: Яна Грозева
  • Страници: 144
  • Дата на издаване: 26.11.2013
  • ISBN: 9786191511327
  • Размер: 130x200
  • Тегло: 0.16 кг
  • Наличност: Не
  • Категории: Приложна психология

добави в любими

сподели

още книги от този жанр

Даниел Койл

Златна книга на ТАЛАНТА

52 СЪВЕТА

КАК ДА РАЗВИЕМ ТАЛАНТА В СЕБЕ СИ И В СВОИТЕ ДЕЦА

 

„Златна книга на таланта“ трябва да се връчва на всеки ученик при дипломирането му, на всеки млад родител в родилното, на всеки мениджър през първия работен ден. Прекрасна в своята простота и подкрепена със солидни научни доказателства, тази книга е наръчник за отглеждане на съвършенство.

Чарлс Дюиг, автор на „Силата на навиците“

 

Обикновено е доста незряло да се изразяваш с хиперболи като „променя живота ви“, но просто няма друг начин да опиша „Златна книга на таланта“. Половин час, след като започнах да я чета, вече изпробвах нови неща и оттогава не съм спирал. Брилянтна книга. И да, наистина променя живота ви.

Том Питърс, съавтор на „В търсене на съвършенството“

 

 

 

„Златна книга на таланта“ е практичен наръчник с 52 съвета, които:

Използват дългогодишния опит на най-добрите школи за таланти в света;

ПрЕдлагат научнодоказани и многократно тествани на практика методи;

Изграждат цялостен план за развитие на таланта.

 

Независимо дали развивате таланта си в областта на науката, спорта, изкуството или бизнеса, ако някога сте си задавали въпроса „Как да стана по-добър?“, тази книга е точно за вас.

 

 

Тази книга е изградена върху идеята, че най-добрият начин за развитие на таланта е да се следват доказаните техники, използвани в инкубаторите за таланти. Съветите, които съм събрал, са кратки – не защото са опростени изкуствено, а защото ключът е именно в простотата. Науката неврология, която е в основата, е невероятна и изключително сложна, но есенцията се свежда до една фундаментална истина: Малките стъпки, повтарящи се във времето, ни преобразяват. Какъвто и талант да сте решили да изграждате – от голф умения до изучаване на нов език, от свирене на китара до бизнес инвестиции, бъдете сигурни в едно: родени сте с механизъм, който позволява да превърнете тромавите действия на начинаещия в бързина и свобода. Този механизъм не се контролира от гените, а лично от вас. Всеки ден, всяка тренировка са стъпка към едно по-различно бъдеще.

Обнадеждаваща идея. И най-обнадеждаващото в нея е, че е факт.

 

Даниел Койл е автор на бестселърите „Войната на Ланс Армстронг“ и „Шифърът на таланта“ и хоноруван редактор за списание „Аутсайд“. Именно ангажиментите му като журналист го отвеждат в т.нар. „инкубатори за таланти“ – малки места, от които произлизат огромен брой световни майстори в областта на спорта, изкуството, музиката, бизнеса и математиката.

В продължение на пет години Даниел Койл детайлно проучва практиките в тези необикновени школи, провежда десетки интервюта със световноизвестни ментори и треньори и се допитва до най-прогресивните учени в изследователските центрове, посветени на науката за развитие на таланта.

Неговите най-важни изводи, техники и стратегии са събрани в „Златна книга на таланта“.

 

 

-10 % Златна книга на таланта Даниел Койл 9.99 лв. 8.99 лв. изчерпана


-10 % Златна книга на таланта Даниел Койл 9.99 лв. 8.99 лв. изчерпана
-10 % Златна книга на таланта Даниел Койл 9.99 лв. 8.99 лв. изчерпана