Блог на СофтПрес

Сгряващи и здравословни идеи за зелени зимни смутита

20 януари 2016 От книгите

След вкусното похапване по празниците е време за детокс и отслабване. Припомнете си съветите на Джей Джей Смит и нейните „Зелени смути рецепти“.

Прочистването със зелени смутита е 10-дневен режим за детоксикация, изграден на основата на зеленолистни зеленчуци, плодове и вода. Зелените смутита са засищащи и здравословни и ще ги пиете с наслада. Тялото също ще ви се отблагодари, че ги пиете. Резултатът ще е свалени килограми, повишена енергия, намален апетит, бистър ум, по-добро храносмилане и цялостно здраве. Ако сте постоянни, това преживяване ще промени живота ви!

Fresh Organic Green Smoothie With Salad, Apple, Cucumber, PineappleА ето и няколко идеи как да добавите щипка топлина към свежото смути през зимата:

  • използвайте продукти със стайна температура и консумирайте напитката с такава
  • използвайте леко затоплена вода или чай. Имайте предвид, че е важно водата да е просто топла, а не вряла. Твърде горещата вода може да причини спукване на каната на блендера;
  • добавете щипка (или повече) канела или малко джинджифил;
  • най-смелите мога да пробват с малко лют пипер и дори люти чушлета (сурови!) в съставките;
  • добавете прясно изцеден лимонов сок към всяко смути – за повече енергия, а и стимулира имунната система;
  • използвайте по-характерни за зимата плодове – наровете например са добър избор, защото стимулират имунната система, имат приятен, леко тръпчив вкус и се комбинират добре с други продукти;

Green-Smoothie-1240