Блог на СофтПрес

„Сърцето не изгаря при пожар“ – история за прошката, куража и любовта!

18 август 2021 Издателството

Финалист за наградата на читателите на Goodreads в категория „Романтика“, в списъка с препоръчани книги за лятото от USA Today и O! The Oprah Magazine! „Сърцето не изгаря при пожар“ е завладяваща история за прошката, куража и любовта!

Каси Хануел се труди усърдно, за да затвърди репутацията си на абсолютен професионалист в работата си и колегите ѝ да я възприемат като „мъжко момиче“, което не се страхува да се опари. Като един от най-добрите пожарникари в Тексас, това е предизвикателство, което тя всеки ден преодолява без усилия. Но болезнен спомен от миналото и едно телефонно обаждане от отчуждената ѝ майка са достатъчни, за да драснат клечката кибрит и да изпепелят всичко, което Каси е постигнала до момента. Обстоятелствата налагат промяна, и то веднага, а отворената позиция в една от пожарните в Бостън е нейният билет за ново начало.

Каси е отличен пожарникар – остава единствено и новите ѝ колеги да го разберат. Проблемът е, че никой от тях не е свикнал да работи с „дама“, а женското присъствие в станцията е прецедент, с който те не знаят как да се справят. Единственият, който приема назначението ѝ с усмивка, е новакът, който постъпва на работа заедно с нея. От първата им среща между двамата прехвърчат искри, а опитът показва, че някои от най-опасните пожари започват с… пламък. Стихията, която лумва в сърцето на Каси, е неконтролируема и подлага на съмнение съвета, към който тя строго се е придържала – никога да не излиза в пожарникар. Но в любовта универсален план за евакуация няма и на Каси не ѝ остава друго, освен да се надява, че ще оцелее и ще се възроди от огъня като феникс.

Пленителна, чувствена, вдъхновяваща, „Сърцето не изгаря при пожар“ от Катрин Сентър е книга, в която всеки почитател на романтичния жанр ще се влюби. Докосваща история, която рисува дългия и изпълнен с препятствия път на силната и независима жена в един изцяло мъжки свят. С нотки на хумор от ежедневието на огнеборците, но и с примери от действителността, „Сърцето не изгаря при пожар“ повдига завесата, зад която се крият множеството отговорности и изпитания – неизменна част от пожарникарската професия. Професия, в която сърцето винаги поема риск.

Катрин Сентър разказва за куража, който се изисква, за да скочиш в огъня – буквално и преносно, в името на любовта. И когато този плам разтопи всички защити, се открива най-нежната и уязвима страна на човешката душа. Отваря се път към прошката, себепознанието и спасението.

Kaтрин Сентър пише първия си роман в шести клас (фен фикшън за „Дюран Дюран“) и оттогава мечтае да е писател. Днес е бестселър автор на осем книги и е сравнявана с Джейн Остин и Нора Ефрон. „Сърцето не изгаря при пожар“ е световен бестселър, финалист на наградите на Goodreads и сред най-препоръчваните книги на USA Today и The Washington Post.