Блог на СофтПрес

Седем успели дами ще представят българското издание на „Моята история“ от Мишел Обама

24 октомври 2019 Издателството

Аз съм обикновен човек, озовал се на необикновено пътешествие. Споделям своята история с надеждата да помогна да се проправи път за други истории и други гласове. 

Мишел Обама,  „Моята история“

 

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама е една от най-вдъхновяващите жени на планетата. Нейната автобиография „Моята история“ (изд. „Софтпрес“) се превърна в световен бестселър, преведен на 44 езика с общ тираж от над осем милиона и половина копия.

От днес книгата може да бъде открита и у нас в луксозно издание с твърди корици. Седем успешни дами от областта на бизнеса, правото и образованието ще представят българското издание на „Моята история“. Освен запалени читателки и искрени почитателки на Мишел, седемте посланички и техните лични и професионални истории са доказателство за силата и общовалидността на посланията в автобиографията.

В престижния дамски клуб влизат Евгения Пеева-Кирова от фондация „Заедно в час“, телевизионната и радиоводеща Евелина Павлова, доц. д-р Даниела Илиева, изпълнителен директор на фондация „Право и Интернет”, популярната блогърка и създател на сайта „Мама Нинджа“ Мария Пеева, Ивелина Атанасова, основателкa на DigitalKidz, създателката на сайта „Детски книги“ Валентина Стоева и управляващият директор на издателство „Софтпрес“ Милена Стефанова.

„Историята на Мишел Обама е много повече от биография, тя е наръчник на успеха. Всяка страница на „Моята история“ е пропита не само с живота на Мишел и Барак отвъд обективите на фотографите, но и с цената на успеха. Истинска и откровена. Брилянта книга!“ – споделя Ивелина Атанасова, създател на DigitalKidz, а майката на четири момчета Мария Пеева допълва: „Ако имах дъщеря, щях да й подаря тази книга. Всяка жена трябва да я прочете!“. Според създателката на сайта „Детски книги“ Валентина Стоева това е „… топла, човешка история, която показва как може да се промени светът към по-добро.“. А доц. д-р Даниела Илиева казва: „В свят на еманципация и борби между половете, правилен и криворазбран феминизъм, чрез книгата си Мишел Обама ни дава полезни уроци, съвети и пример какво можем да постигнем. Без извинения и без условия.”

Като първа дама Мишел Обама има огромна заслуга за това Белият дом да е по-гостоприемен и отворен; превръща се във важен защитник на правата на жените и момичетата в Съединените щати и в целия свят, из основи променя отношението на семействата към здравословния и активен живот и подкрепя съпруга си, докато той превежда Америка през някои от най-мъчителните ѝ периоди. В изключително завладяващата си и дълбоко лична автобиография Мишел Обама кани читателите в своя свят, хронологично проследявайки преживяванията, които са белязали живота ѝ – от детството в южната част на Чикаго; през годините като изпълнителен директор, когато балансира между ролята на майка и тази на работеща жена; до времето, прекарано на най-известния адрес на планетата.

С безпощадна честност и живо остроумие тя описва триумфите и разочарованията в личния и в публичния си живот и разказва своята история така, както я е изживяла – със свои собствени думи, по своите собствени правила.

„Моята история“ е стойностна книга, която ще намери мястото си във всеки дом. Тя дава устрем за покоряване на личните ви върхове и вдъхновява ежедневно да  създавате своята неповторима история – казва управляващият директор на издателство „Софтпрес“ Милена Стефанова и допълва: – За нас е огромна чест и повод за гордост, че посрещаме 25-ия си издателски юбилей с биографиите на Стив Джобс, Леонардо да Винчи, Христо Стоичков и Мишел Обама в каталога си.“

„Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България. Богатото портфолио на компанията включва над 1400 заглавия и напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога ни присъстват детски образователни и занимателни книги; художествена литература; самоучители; речници и помагала по чуждоезиково обучение; пътеводители; компютърни справочници; специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта; популярна психология; кулинария – книги, които читателите купуват за удоволствие и забавление и постепенно превръщат в семейна библиотека.