Блог на СофтПрес

Даряват приходите от продажбите на биографията на Стоичков в Стара Загора за лечението на Камелия

23 юли 2019 Авторите

Христо Стоичков, Владимир Памуков и издателство „Софтпрес“ ще дарят всички приходи от продажбите на „Христо Стоичков. Историята“ в Стара Загора по време на срещата с феновете във вторник вечер за лечението на 32-годишната Камелия Добрева, която страда от остра Т-лимфобластна левкемия. Събитието бе част от лятното турне „25 години от САЩ ’94“, което включва шест града в страната.

 

„Кметът Живко Тодоров и организаторът на срещата тук Виктор Драголов ми предложиха да подкрепим каузата на Камелия. Достатъчни ми бяха точно по 10 секунди с двамата и повече нямаше нужда да дискутираме. Помощта не се купува в аптеката – ако го нямаш в сърцето, няма как да го направиш“, каза Стоичков. „Това е кауза, към която не можеш да не си съпричастен. Аз съм баща, сега и дядо, и знам какво е да трябва да помогнеш на едно дете“.

 

Журналистът Владимир Памуков, който е съавтор на биографията на Стоичков, допълни, че това е само една от мисиите, които „Христо Стоичков. Историята“ носи със себе си. „Докато пишехме книгата, Христо искаше това да остане за поколенията – как един българин може да успее в област, от която целият свят се интересува. Радвам се как децата приемат и книгата, и него, и се надявам мисията на тази биография да бъде изпълнена“.

 

 

Камата разказа за особената си връзка с Града на липите, където е служил войник. „Никога няма да забравя, че на същия този площад, на който се срещам с феновете, съм положил войнишката си клетва да защитавам държавата. Така, както след това се заклех да защитавам и честта на отборите, в които съм играл“, каза Стоичков. Той посети и поделението, в което е служил, придружаван от ротния си командир Атанас Ангелов.

 

Близо 500 деца от футболните школи в града се срещнаха носителя на Златната топка. Камата първо посети школата „Олимпия Спорт“, а след това даде предимство на младите футболни таланти при разписването пред Община Стара Загора.

 

Лятното турне „25 години от САЩ’94”, с което Стоичков представя написаната в съавторство с журналиста Владимир Памуков биография „Христо Стоичков. Историята”, продължава днес, 23 юли, от 18 ч. в хотелски комплекс „България“ в Петрич. Всичко най-важно за турнето може да бъде видяно на специално създадената страница www.soft-press.com/stoichkov/ .

 

„Христо Стоичков. Историята“ се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г., а от излизането ѝ са продадени общо над 50000 екземпляра. „Софтпрес“ е сред водещите издателства в България, а портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани така, че да отговарят на мотото „Книги за цялото семейство“.

Снимки от посещението на Стоичков в Стара Загора от този линк: http://bit.ly/32NaoAD