Блог на СофтПрес

Топ 20 най-продавани заглавия за Пролетния базар на книгата

За поредна година Пролетният базар на книгата ни събра на щанд 116 в Националния дворец на културата, откъдето усмихнати си тръгнаха стотици читатели. С избора си на четива пак ни доказахте, че неслучайно сме избрали за наше мото „Книги за цялото семейство“.

Отново се уверихме, че Луиз Пени е една от най-обичаните авторки в каталога ни. Деветият ѝ роман от поредицата за инспектор Гамаш, в който любимият герой се сблъсква с престъпление, планирано десетилетия, уверено зае първата позиция в класацията ни. Знак, че интересът към поредицата продължава да расте, е и присъствието на „Убийството на художника“ – първия случай на Гамаш, в списъка ни.

Една от най-добрите биографии на века заема третата позиция в класацията ни. От смъртта на Леонардо да Винчи може да са минали 500 години, но неговата история, излязла изпод перото на вeздесъщия Уолтър Айзъксън, ни доказва, че има още какво да научим от тази гениална личност.

На прага на дългоочакваните летни месеци заредихте библиотеките си с доза романтика и позитивни емоции с романите ни „Писма от Париж“ от Джулиет Блекуел и „Малкото кафене в Копенхаген“ от Джули Каплин. Благодарение на наръчника „Личният стил“ от създателката на Coloriten.bg Румяна Пенева пък ще посрещнете сезона с нов гардероб, ентусиазъм и повдигнато самочувствие.

Пролетният базар съвпадна с Международния ден на детето – прекрасен повод за много родители да направят най-хубавия подарък на своите любопитни малки читатели. Тази година избрахте да зарадвате малчуганите с двете енциклопедии от поредицата „Любознайко“, които отговарят на въпросите „Откъде идва храната“ и „Откъде идват бебетата“, трогателните и великолепно илюстрирани книжки „Моята баба“ и „Моят дядо“  от сладкодумния разказвач Любомир Николов и приказната съкровищница на Ръдиард Киплинг.

Заслужено внимание обърнахте и най-новия ни роман „Другите светове на Алби Брайт“, в който науката разкрива на децата най-забавното си лице, както и на вечните класики „Старогръцки легенди и митове“ и „Басни“ на майстори разказвачи като Езоп, Лафонтен и др. Малките умници пък ще четат „Математика за лека нощ: Задачки решавай, любопитни факти научавай!“, която превръща решаването на задачи в истинско удоволствие и любима част от детското ежедневие.

На 2 юни почетохте паметта на един от най-великите ни будители с изданието „Христо Ботев. Избрани творби“. Подобаващо читателско внимание събраха и патриотичните заглавия „История на България в картини“„Великите българи – за деца и родители“ и „Български исторически приказки и легенди“, кн. 1.

1. „Светлина в пукнатините“Луиз Пени
2. „Откъде идва храната“ (Енциклопедия „Любознайко“)
3. „Леонардо да Винчи“Уолтър Айзъксън
4. „Моята баба“Любомир Николов
5. „Писма от Париж“ – Джулиет Блекуел
6. „Христо Ботев. Избрани творби“
7. „Личният стил“ – Румяна Пенева
8. „Моят дядо“Любомир Николов
9. „История на България в картини“
10. „Откъде идват бебетата“ (Енциклопедия „Любознайко“)
11. „Великите българи – за деца и родители“
12. „Убийството на художника“Луиз Пени
13. „Приказки“ – Ръдиард Киплинг
14. „Аз мисля“Н. Буцик, Г. Буцик, В. Буцик
15. „Другите светове на Алби Брайт“Кристофър Едж
16. „Старогръцки легенди и митове“
17. „Математика за лека нощ: Задачки решавай, любопитни факти научавай!“Лора Овърдек
18. „Басни“ – Езоп, Лафонтен, Крилов, Михайловски
19. „Български исторически приказки и легенди“, кн. 1Любомир Николов
20. „Малкото кафене в Копенхаген“ – Джули Каплин