Блог на СофтПрес

„Другите светове на Алби Брайт“ разкрива забавното лице на науката

Книгите са средство за забавление и от тях можем да научим много полезна информация. Някои от тях имат в допълнение още едно ценно качество – те дават утеха на раненото сърце. А това може да бъде животоспасяващо, особено когато говорим за деца. „Другите светове на Алби Брайт“ от Кристофър Едж е новото попълнение в каталога на „Софтпрес“, с което издателството затвърждава своето мото – „Книги за цялото семейство“. Защото силните послания в нея биха трогнали както подрастващите, така и техните родители.

Алберт Стивън Брайт е обикновено момче, чиито родители имат не съвсем обикновени професии, свързани с научни изследвания и квантова физика. Всички наричат малчугана, кръстен на велики учени, просто Алби и му симпатизират, особено след като му се налага да преживее огромно сътресение в живота си – смъртта на своята майка. След загубата той се обръща към най-близкото на сърцето му – науката, за да се справи с болката и да намери отговори на въпросите, които го терзаят. Изобретява сам своя собствена Теория на квантовия банан, благодарение на която пътешества във времето и пространството.

Пътешествието на читателя по страниците на книгата на Кристофър Едж пък му открива многобройни гледни точки към света и безбройните изненади (приятни, мъчителни и комични), които той крие. „Другите светове на Алби Брайт“ е първата част от тематичната поредица за деца, които намират утеха и вдъхновение в науката. Книгата е отличена с множество престижни награди и е номинирана за един от най-значимите призове в детската литература – медала „Карнеги“.

„Другите светове на Алби Брайт“ провокира скептичните читатели, според които топлотата на човешките взаимоотношения няма пресечна точка със строгите закони на науката.„И науката, и историите ни помагат да открием смисъл в света“ – вярва писателят и пренася читателите в необикновени светове, за да им разкрие истини, валидни за всяка вселена.

Кристофър Едж е израснал в Манчестър, сега живее в Глостършър, Англия. Преди да стане писател, е бил учител по английски, редактор и издател – все професии, с които е близо до книгите. Многократно награждаван за своите романи, до този момент Кристофър Едж е познат у нас с бестселър наръчниците по творческо писане за малчугани и тийнейджъри „Как да пишем страхотни истории!“ и „Как да станеш страхотен #автор“.

 

 

 

 

 

 

 

За книгата:

„Другите светове на Алби Брайт“ от Кристофър Едж

Преводач: Александър Маринов
Редактор: Виктория Иванова
Илюстрации: Мат Сандърс
Адаптация на корицата: Радослав Донев
Страници: 192
Дата на издаване: 13.05.2019
ISBN: 9786191514809
Размер: 130×200
Тегло: 0.225 кг

Taзи новина, откъс от книгата, както и визуални материали можете да свалите от тук.

За допълнителна информация:

Милена Ташева
[email protected]
0878889349