Блог на СофтПрес

3 приказни места в Европа с „Детски атлас на Европа”

Пътешествията разширяват светогледа ни и ни помагат да опознаем себе си чрез досега с различни култури. Ето защо е важно отрано да подхранваме любознателния интерес към географията. Със своите над 300 цветни илюстрации, 9 занимателни карти и кратки текстове „Детски атлас на Европа” е пръв помощник в тази задача. Той разказва на младите откривате вълнуващи истории за природата, традициите, историята и кухнята на всяка от европейските държави. Вижте някои от най-вълшебните места, представени на страниците му.

Сицилия

Сицилия е най-големият остров в Средиземно море и едно от най-екзотичните кътчета в Европа. Макар островът да е част от Италия, темпераментните сицилианци гледат на себе си почти като на отделно племе. Тук традициите, кухнята и дори диалектът са изключително характерни и превръщат Сицилия в уникално както за Стария континент, така и за Ботуша място.

На острова ще откриете изумителни плажове и спиращи дъха гледки, с които само прелестното Средиземноморие може да се похвали. Наред с всичката тази красота обаче вечно непокорната Сицилия не крие и огнения си характер – тя приютява най-високия действащ вулкан в Европа, Етна, който изригва всяка година.

Исландия

Името на Исландия означава „Ледена страна” и когато я посетите, ще се уверите, че то ѝ подхожда отлично. Там действително почти винаги е студено, но пък има множество подземни топли извори. Думата „гейзер” идва точно от исландския извор „Гейсир” (от исландски „избликвам”).

Островната държава се отличава с уникалната си природа, излязла като от приказката за Снежната царица, и истински магическата си атмосфера. Не е никак изненадващо, че въпреки напредничавите си възгледи и модерните си политики исландците продължават да се отнасят с голямо уважение и обич към богатия фолклор на родината си и дори запазват вярата си в свръхестествени създания.

 

Ирландия

Ирландия често е наричана „Зеления остров” заради буйната растителност по своите хълмове. Те са запазената марка на страната с една от най-богатите приказни, фолклорни и митологични съкровищници в Европа. Именно прекрасната природа и авантюристичния дух на ирландците привличат много млади туристи тук.

По тучните възвишения на Ирландия са крачили древни племена и народи, оставили след себе си любопитна история и още по-мистериозни паметници. В Нюгрейндж се намира една от най-старите гробници в света. Построена е около 3200 г. пр.Хр., което я прави по-древна дори от египетските пирамиди!