Блог на СофтПрес

“Малкият хотел в Исландия” – топла романтична история за студените дни

25 ноември 2022 Издателството

От авторката на “Малкото кафене в Копенхаген”, “Малката пекарна в Бруклин” и “Малката сладкарница в Париж” идва нова романтична история! “Малкият хотел в Исландия” е роман, наситен с любов, емоция и усещане за хюга!

Животът на Луси Смарт определено не се движи по план. Останала без работа, с разбито сърце и без каквито и да е перспективи за бъдещето ѝ, тя се съгласява на единственото възможно решение – да замине за Исландия, където я очаква позиция на управител в малък хотел. Длъжността е временна и Луси разполага с два месеца, за да превърне “Северно сияние” в най-романтичната зимна дестинация, ако иска новият собственик да я задържи на работа. И макар хотелът да има значителен потенциал, предизвикателства не липсват – от внезапно спиране на тока в най-натоварената вечер до объркани резервации и недоволни гости. Според персонала виновни са “скритите жители” – митични създания, които създават проблеми, но Луси се опасява, че някой от хотела не я иска тук.

За Алекс Маклафлин престоят в “Северно сияние” започва като поредната задача, възложена от неговия шеф – да работи под прикритие в хотела, за да изготви доклад за неговото състояние и да прецени дали настоящият управител е подходящ за позицията. И макар в началото да не е убеден в качествата на Луси Смарт, скоро разбира, че е сгрешил.

Под магичните цветове на полярното сияние, пред спиращи дъха гледки, вкусвайки изкусителни местни специалитети и изучавайки исландското разбиране за хюга – хюгулехт, Алекс и Луси се влюбват. Въпросът е дали са готови да бъдат напълно открити един с друг и склонни ли са да рискуват в любовта? Остава им да повярват в думите на исландците: Petta reddast – всичко ще се нареди.

“Малкият хотел в Исландия” от Джули Каплин е романтична история, която внася топлина и уют, докато разкрива впечатляващи зимни картини. За пореден път авторката осигурява на читателите едно малко бягство от реалността, като разказва за исландското разбиране на хюга философията, за местната природа и кухня, за живота и вярванията на исландците. Докато изтъква предимствата на страната като туристическа дестинация, Джули Каплин разгръща вълнуваща и емоционална приказка за любовта. Под вълшебството на северното сияние главните герои научават, че най-красивите моменти в живота не са планирани и също като природния феномен – любовта разкрива магията си само пред най-търпеливите…