Аз съм емоционално създание

(0 comments)
-10%
10.00 BGN 9.00 BGN
Out of stock

Summery

В тази дръзка, провокативна и проникновена книга Ева Енслър – световноизвестен писател и драматург, представя монолози и истории, вдъхновени от живота на момичета от всички краища на земното кълбо.

INFORMATION

add to favorites

Share

Ева Енслър

Аз съм емоционално създание

ОТ АВТОРКАТА НА МОНОЛОЗИ ЗА ВАГИНАТА

 

„Монолози за вагината”, „Необходими мишени” и „Доброто тяло”. Тя е автор и на „Най-сетне несигурност”, политически мемоар. Енслър е основателката на V-Day (vday.org), световно движение за прекратяване на насилието над жени и момичета.

През последното десетилетие движението V-Day е събрало повече от 70 милиона долара за местни групи в различни страни, които работят за прекратяване на насилието над жени и момичета по целия свят.

 

Героините на Ева Енслър са американско момиче, притискано от съученичките си; тийнейджърка с анорексия, която яде все по-малко и по-малко, докато пише в блога си; девойка от племето Масаи, решена да не изтърпи осакатяването на женските гениталии; българско момиче – секс робиня на петнайсет години; млада китайка, която работи в производството на  куклите Барби; иранска студентка, подлъгана да претърпи пластична операция на носа; бременно момиче пред решение дали да задържи бебето си.

Чрез тези тиради, поезия, въпроси и факти ние започваме да разбираме единния портрет на момичетата навсякъде по света: тяхната издръжливост, тяхното непокорство, тяхната болка, техните страхове, техните тайни и техните завоевания. „Аз съм емоционално създание” е призив, равносметка, обучение, за момичетата e доверие в собствената им сила, а за техните родители и за всички нас – откровение.

 

-10 % Аз съм емоционално създание Ева Енслър 10.00 BGN 9.00 BGN Out of stock


-10 % Аз съм емоционално създание Ева Енслър 10.00 BGN 9.00 BGN Out of stock
-10 % Аз съм емоционално създание Ева Енслър 10.00 BGN 9.00 BGN Out of stock

Other books by this author

-10 % Out of stock Ева Енслър 9.00 BGN 10.00 BGN