Аз съм емоционално създание

(0 мнения)
-10%

Автор: Ева Енслър

10.00 лв. 9.00 лв.
изчерпана

Анотация

В тази дръзка, провокативна и проникновена книга Ева Енслър – световноизвестен писател и драматург, представя монолози и истории, вдъхновени от живота на момичета от всички краища на земното кълбо.

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

Ева Енслър

Аз съм емоционално създание

ОТ АВТОРКАТА НА МОНОЛОЗИ ЗА ВАГИНАТА

 

„Монолози за вагината”, „Необходими мишени” и „Доброто тяло”. Тя е автор и на „Най-сетне несигурност”, политически мемоар. Енслър е основателката на V-Day (vday.org), световно движение за прекратяване на насилието над жени и момичета.

През последното десетилетие движението V-Day е събрало повече от 70 милиона долара за местни групи в различни страни, които работят за прекратяване на насилието над жени и момичета по целия свят.

 

Героините на Ева Енслър са американско момиче, притискано от съученичките си; тийнейджърка с анорексия, която яде все по-малко и по-малко, докато пише в блога си; девойка от племето Масаи, решена да не изтърпи осакатяването на женските гениталии; българско момиче – секс робиня на петнайсет години; млада китайка, която работи в производството на  куклите Барби; иранска студентка, подлъгана да претърпи пластична операция на носа; бременно момиче пред решение дали да задържи бебето си.

Чрез тези тиради, поезия, въпроси и факти ние започваме да разбираме единния портрет на момичетата навсякъде по света: тяхната издръжливост, тяхното непокорство, тяхната болка, техните страхове, техните тайни и техните завоевания. „Аз съм емоционално създание” е призив, равносметка, обучение, за момичетата e доверие в собствената им сила, а за техните родители и за всички нас – откровение.

 

-10 % Аз съм емоционално създание Ева Енслър 10.00 лв. 9.00 лв. изчерпана


-10 % Аз съм емоционално създание Ева Енслър 10.00 лв. 9.00 лв. изчерпана
-10 % Аз съм емоционално създание Ева Енслър 10.00 лв. 9.00 лв. изчерпана

Книги от същия автор

-10 % Изчерпан продукт Ева Енслър 9.00 лв. 10.00 лв.